SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Zgură pregătită » Tabloul de la BRD Năstase-Țiriac Trophy a fost stabilit: Croația și Serbia au cei mai mulți reprezentanți

Gilles Simon, favorit numărul 1, campion la Bucureşti în 2007, 2008 şi 2012, se află la a 7-a prezenţă pe tabloul principal // Foto: Raed Krishan
Gilles Simon, favorit numărul 1, campion la Bucureşti în 2007, 2008 şi 2012, se află la a 7-a prezenţă pe tabloul principal // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 19 aprilie 2015 00:00

Croația și Serbia sînt țările cel mai bine reprezentate la turneul de la Arenele BNR, cu cîte trei jucători. Meciurile din primul tur debutează mîine.

Pe aleile de la Arenele BNR e forfotă mare. E prima zi a calificărilor și oamenii s-au înghesuit să vadă tenis. I-a așteptat o supriză, Centralul se numește în acest an aniversar "Arena Ilie Năstase-Ion Țiriac" și arată ca Allianz Arena. Organizatorii au pus o prelată pentru a mai înfrumuseța un pic bătrînul stadion.

Pe scările de acces sînt acum mochete și chiar dacă ploaia a stricat un pic atmosfera, totul e pregătit pentru începerea meciurilor de pe tabloul principal. Un tablou al cărui spații au fost completate ieri.

Principalii favoriți,  Gilles Simon, Gaël Monfils, Ivo Karlovici, Lukas Rosol, Guillermo García-López, Viktor Troicki, Jiri Vesely și Simone Bolelli, și-au găsit locul. Cele mai atractive partide din primul tur sînt Daniel Gimeno Traver-Viktor Troicki, Borna Ciorici-Serghei Stahovski, Ivan Dodig-Andreas Haider-Maurer și Marius Copil-Mihail Iujnîi.

Marius este singurul român prezent direct pe tabloul principal în acest an. Lui i s-ar mai putea alătura și alți tricolori, dacă trec de calificări.

Printre jucătorii care au venit la București se află și Janko Tipsarevici și Florian Mayer. Ei se află abia la al doilea turneu în acest an, după perioade lungi de absență din cauza accidentărilor. Sîrbul, fost număr opt mondial, a mai jucat la simplu doar la Houston, iar neamțul doar la Monte Carlo.

Biletele se găsesc la Arenele BNR și de luni pînă joi costă 15 lei. De vineri încolo ele s-au epuizat deja.

Premiile cresc

Anul acesta, totalul premiilor la BRD Năstase-Ţiriac Trophy e de 439.405 de euro. "Ele au crescut faţă de anii trecuţi, de fapt, de la o ediţie la alta se măresc cu 11 la sută", a spus ieri preşedintele turneului, Bogdan Enoiu.

El speră ca în cîteva sezoane să se atingă 500.000 de euro, un prag important. Concursul de la Istanbul, de săptămîna viitoare, tot de categorie ATP 250, are premii identice, dar se află la prima ediţie.

Va juca joi

Gaël Monfils a disputat ieri semifinala contra lui Tomás Berdych în turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, dar a pierdut, 1-6, 4-6. Francezul anunţase însă că acceptă wild card-ul de la Bucureşti indiferent în ce fază va ajunge în Principat. "A jucat formidabil, nişte puncte incredibile, l-a învins pe Federer. Sperăm să aibă aceeaşi formă şi la noi. Vom face tot ce depinde de noi, ştim că e obosit, probabil îl vom programa să joace joi", a precizat Bogdan Enoiu.

Români favoriţi

Tabloul de dublu de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy începe şi se încheie cu cîte un român. Horia Tecău şi partenerul său, Jean-Julien Rojer, sînt capi de serie numărul 1, urmînd să întîlnească în turul 1 o pereche 100% autohtonă, Patrick Grigoriu şi Costin Pavăl, beneficiară a unui wild card. În capătul de jos al grilei se află Florin Mergea, care, împreună cu Rohan Bopanna, e favorit 2. Adversarii lor din runda inaugurală sînt doi jucători de simplu, dar periculoşi şi la dublu, Marcos Baghdatis şi Mihail Iujnîi.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează