SPORTURI  »  VOLEI  »  CUPE EUROPENE

8 echipe românești în cupele europene » În sezonul trecut, două au disputat finale

Jucătoarele de la Alba Blaj cu medaliile de campioane
Jucătoarele de la Alba Blaj cu medaliile de campioane

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 20:41 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 20:45

România va fi reprezentată de opt echipe în ediţia viitoare a cupelor europene, a anunţat Federaţia Română de Volei. În sezonul recent încheiat, CSM Volei Alba Blaj a disputat finala în Cupa CEV, iar CSM Lugoj în Cupa Challenge

La feminin s-au înscris doar patru echipe. Campioana CSM Volei Alba Blaj va merge în Liga Campionilor, vicecampioana CSM Târgovişte nu s-a înscris în competiţiile europene, la fel ca CS Rapid Bucureşti (locul 4) şi CS Dinamo Bucureşti (locul 5). CSM Lugoj (locul 3) va juca în Cupa Challenge, la fel ca şi CSO Voluntari (locul 6) şi CSM Bucureşti (7).

La masculin, campioana CSM Arcada Galaţi va juca în Liga Campionilor, câştigătoarea Cupei României, SCM ''U'' Craiova (locul 3 în Divizia A1), merge în Cupa CEV, iar CSA Steaua Bucureşti (locul 2) şi CS Dinamo Bucureşti (locul 4) au optat pentru a evolua în Cupa Challenge.

Două finale în sezonul trecut

În sezonul trecut, CSM Volei Alba Blaj a jucat finala Cupei CEV, luptând pentru a patra oară pentru un trofeu european, după ce o mai făcuse în 2018 în Liga Campionilor, în 2019 în Cupa CEV și în 2021 în Cupa Challenge. A fost învinsă însă de echipa italiană Savino Del Bene Scandicci.

CSM Târgovişte a atins semifinalele tot în Cupa CEV, echipele românești fiind adversare în penultimul act și ambele venind din Liga Campionilor, iar CSM Lugoj a jucat finala Cupei Challenge, cedând în fața italiencelor de la Reale Mutua Fenera Chieri.

Transfer tare la Steaua

8 echipe românești în cupele europene » În sezonul trecut, două au disputat finale
Philipp Kroiss într-un meci al naționalei Austriei Foto Imago

În perspectiva ediției viitoare de campionat, dar și a participării în Europa, Steaua Bucureşti l-a transferat pe liberoul austriac Philipp Kroiss, după cum a anunţat clubul, pe pagina sa de Facebook.

Kroiss este cel de-al patrulea transfer perfectat de vicecampioana României în această vară. În vârstă de 35 de ani, el vine de la Cambrai Volley (Franţa), iar de-a lungul timpul şi-a pus în palmares, printre altele, un campionat (2013) şi două cupe ale Austriei (2010 şi 2011), o cupă a Elveţiei (2012), o cupă şi un campionat în România (cu Tricolorul LMV Ploieşti, în 2018) şi un bronz în cupa şi campionatul Belgiei (2017).

Cu naţionala Austriei, noul libero al Stelei a cucerit medalia de bronz în European Golden League (2016) şi în European Silver League (2019).

Steaua i-a mai transferat pe falsul Gabriel Cherbeleaţă (CS Dinamo), secundul polonez Lukasz Wiese (VK CEZ Karlovarsko) şi pe ridicătorul estonian Robert Viiber (SCM ''U'' Craiova).

Cinci dintre cei mai importanţi jucători roş-albaştri şi-au prelungit contractele până în 2025: Marius Iftime, Robert Vologa, Claudiu Dumitru, Gabriel Bontea şi Mircea Peţa.

Steaua s-a despărţit, în schimb, de Ciprian Matei (CS Dinamo), Nikola Lakcevic şi Ivan Kostic.

Citește și: 

Moment istoric în clasamentul ATP » Rafael Nadal, OUT după 1.029 de săptămâni consecutive!
ATP
Moment istoric în clasamentul ATP » Rafael Nadal, OUT după 1.029 de săptămâni consecutive!
Fostul număr 3 mondial s-a întors cu victorie după aproape 2 ani! » „Iau lucrurile zi după zi
ATP 'S-HERTOGENBOSCH
Fostul număr 3 mondial s-a întors cu victorie după aproape 2 ani! » „Iau lucrurile zi după zi"

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează