SPORTURI  »  VOLEI  »  CEV CUP

Adversar cu nume pentru Volei Alba Blaj în finala CEV Cup » Prezentarea italiencelor de la Yamamay Busto Arsizio

Modul inedit de a sărbători calificarea în finală al italiencelor. Un salut pentru fanii
Modul inedit de a sărbători calificarea în finală al italiencelor. Un salut pentru fanii "roșiiilor" FOTO CEV

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 martie 2019 16:59

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, va întâlni în finala CEV Cup echipa italiană Yamamay Busto Arsizio, cea care a mai cucerit trofeul în două rânduri.

Volei Alba Blaj e prima echipă românească de după 1989 care joacă două finale de cupă europeană consecutive. După ce anul trecut echipa pregătită de Darko Zakoci a pierdut ultimul act în Liga Campionilor, în Final Four-ul disputat la București, acum ardelencele luptă pentru al doilea trofeu european ca valoare, CEV Cup.

Blajul și-a aflat marți seara adversarele: italiencele de la Yamamay Busto Arsizio. O echipă cu nume în Europa, Busto Arsizio a avut un traseu european impecabil în acest sezon, obținând opt victorii din tot atâtea partide disputate.

Este pentru a patra oară în ultimii 9 ani când echipa italiană ajunge în finala CEV Cup, un trofeu pe care l-a câștigat în 2010 și 2012. În 2017, Busto Arsizio a cedat în finala jucată în fața rusoaicelor de la Dinamo Kazan.

„Busto Arsizio e o echipă foarte bună, dar și noi ne dorim să câștigăm trofeul. Cred că șansele sunt egale, 50-50%”, a declarat antrenorul Darko Zakoci. Ambele finaliste au câștigat detașat meciurile din semifinale, nepierzând niciun set cu Știința Bacău, respectiv Swietelsky Bekescsaba.

Busto Arsizio se bazează pe un lot de jucătoare extrem de tinere, media de vârstă a echipei fiind de doar 22,6 ani!

De partea cealaltă, Volei Alba Blaj are un lot mai experimentat, cu jucătoare a căror medie de vârstă se situează la 27 de ani.

Alessia Gennari, componentă a „naționalei” Italiei, e cel mai cunoscut nume al formației antrenate de Marco Mencarelli. Principala realizatoare de puncte pentru Busto în actualul sezon european este însă belgianca Britt Herbots (20 de ani), cu 98 de reușite.

Partida tur a finalei CEV Cup se va disputa la Sibiu, pe 19 martie, urmând ca returul să se joace în Busto Arsizio, orășelul de lângă Milano, pe 26 martie. „E un dezavantaj că jucăm al doilea meci în deplasare, dar dacă noi ne facem treaba în primul meci, poate fi și un avantaj, o presiune mai mare pe adversare”, crede antrenorul Darko Zakoci.

Interesul pentru partida care se va juca la Sibiu este uriaș, clubul din Blaj fiind asaltat deja de o cerere foarte mare de bilete.

Vezi și: 

Ce performanță: Volei Alba Blaj se luptă pentru un trofeu european! A trecut de Știința Bacău și e în finala CEV Cup

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close