SPORTURI  »  VOLEI  »  TURCIA

Transfer bombă » Alexia Căruțașu va juca la Galatasaray

Alexia Căruțașu FOTO cev.lu
Alexia Căruțașu FOTO cev.lu

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 17:09 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 18:12

Alexia Căruțașu (17 ani) pleacă de la Sistem9 Yeșilyurt, echipa cu care a cucerit în 2021 Challenge Cup, ea fiind desemnată MVP-ul acestei competiții

Tânăra jucătoare din România a semnat în această săptămână un contract cu gruparea Galatasaray Istanbul, după ce timp de un sezon și jumătate a evoluat la Sistem9 Yeșilyurt, ea ajungând la această formație sub formă de împrumut de la Vakifbank. 

Alexia Căruțașu, transfer la Galatasaray

Alexia joacă din 2019 în campionatul Turciei, după ce Giovanni Guidetti, antrenorul de la Vakifbank Istanbul și al naționalei, a remarcat-o la Campionatul Mondial sub 18 ani. Avea doar 16 și, după o vreme, împreună cu alte patru jucătoare și cu antrenorul secund, a ajuns la Yeșilyurt. „M-a ajutat mult, am fost titulară, am jucat și încrederea mea a crescut”, povestea Alexia pentru Gazetă vara trecută. 

În acest sezon, Alexia Căruțașu a cucerit cu Sistem9 Yeșilyurt Challenge Cup, a treia competiție europeană, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a întrecerii. 

Galatasaray are în palmares șapte titluri în Turcia, iar la nivel internațional a jucat trei finale de CEV Cup, a doua competiție la nivel continental, ultima în acest sezon. 

Citește mai multe știri din sport:

Fete de bronz » Două românce au urcat pe podium la Campionatele Europene

Ion Țiriac, extaziat după victoria Simonei Halep la Stuttgart: „Lumea nu înțelege, dar ăsta e cel mai bun meci după finala de la Wimbledon, dintr-o singură rațiune!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează