SPORTURI  »  VOLEI  »  SOLICITARE

Abia desemnată cea mai bună voleibalistă română în 2021, Alexia Căruţaşu vrea să reprezinte Turcia!

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 decembrie 2021 14:32 / Actualizat sambata, 18 decembrie 2021 15:05

Federația de Volei a desemnat-o pe Alexia Căruțașu (18 ani) cea mai bună jucătoare a României în 2021, pentru al doilea an consecutiv. Totuși, sportiva vrea să treacă sub culorile Turciei. 

Legitimată la Galatasaray Istanbul, Alexia a fost premiată de Federația Română de Volei pentru evoluția excelentă din 2021, când a câștigat Challenge Cup.

VIDEO Povestea Alexiei Căruțașu: la 16 ani a fost transferată de campioana Europei » „Vreau să joc până când nu voi mai putea sări”
VOLEI
VIDEO Povestea Alexiei Căruțașu: la 16 ani a fost transferată de campioana Europei » „Vreau să joc până când nu voi mai putea sări”

Alexia Căruțașu vrea să joace pentru Turcia

Federația Română de Volei anunță într-o postare pe contul de Facebook și că Alexia Căruțașu intenționează să obțină dreptul de a evolua pentru naționala Turciei, după cum au luat la cunoștință membrii Consiliului Director, în ședința din 16 decembrie.

+9 FOTO
  • FOTO: instagram.com/alexiaioanacarutasu/

„Membrii aleși ai Consiliului Director au fost informați despre intenția jucătoarei Alexia Căruțașu de a obține dreptul de a evolua pentru naționala Turciei, dar și despre acțiunile pe care Federația Română de Volei le-a întreprins și le va întreprinde în continuare în acest caz pentru apărarea intereselor voleiului românesc și ale echipei noastre reprezentative”, se arată în postarea FRV.

Alexia Căruțașu a debutat în Divizia A la 13 ani

La  13 ani, 4 luni și 7 zile, Alexia Căruțașu a devenit cea mai tânără debutantă în Divizia A1 la volei. Tânăra sportivă a jucat pentru CSM Bcurești în derby-ul cu CS Alba Blaj, pe 20 octombrie 2016, după ce s-a antrenat 2 luni cu echipa mare.

+9 FOTO

La 17 ani a ajuns la Galatasaray

În aprilie 2021, la 17 ani, Alexia a semnat cu Galatasaray, una dintre cele mai titrate echipe din Turcia. În martie, a câștigat Challenge Cup cu Sistem9 Yeșilyurt, ea fiind desemnată MVP-ul acestei competiții.

Citește și: 

Retragerea care doare » Larisa Iordache își încheie, la 25 de ani, cariera de gimnastă

Bronz pentru Robert Glință, la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Abu Dhabi! David Popovici n-a prins nicio finală!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
basistul
basistul  •  24 Ianuarie 2022, 01:56

Nu ma intereseaza voleiul, si este prima data cand aud de ... Alexia Carutasu. Cei care sustineti acest tip de atitudine ... *** ... *** ... iar problema voastra ... este ca nu aveti nici o treaba cu acesta tara ... sunteti doar niste ... clandestini ... detinatori falsi de cetatenie romana ... folosind un exploit legislativ ... si anume ca o data dobandita prin nastere, cetatenia romana se pierde doar prin moarte. Acest concept ... de care beneficiaza orice 'cetatean roman' ... este profund incompatibil ... cu discursul anti-Romania pe care il aveti ... Cetatenia Romana nu trebuie sa fie doar un drept, ci si o obligatie ... Aceasta pustoica de 18 ani, este evident victima ... lipsei de educatie (ca majoritatea sportivilor) ... inteleg ca joaca la Galatasaray de cand era MINORA (o alta ***) ... nu a oprit-o nimeni ... sa ISI ALEAGA LIBERA ... un club profesionist ... de alta nationalitate ... dar cand vine vorba de a reprezenta o alta tara decat cea unde s-a nascut ... si care a hranit-o, educat-o, format-o ca jucatoare (sa nu credeti ca alocatile alea, si invatamantul ... vine asa din senin ... sunt banii nostri acolo ... nu sunt banii turcilor ... sun banii prapaditilor astia din Romania ... care nu li se dau pensii, salarii, servicii, etc ... doar ca sa cresca cu banii aia ... copii altora) . In concluzie ... vrei sa reprezinti alta tara decat cea care te=a creat ... trebuie sa pui 'cetatenia romana' pe masa, simplu!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romulus65
romulus65  •  19 Decembrie 2021, 12:22

Dragoste cu forta nu se poate, lasati-o sa plece.

cipinho79
cipinho79  •  19 Decembrie 2021, 05:36
Postat de Alexandru Platon pe 18 Decembrie 2021, 17:25

Inainte sa o judecati, ...interesati-va ce au patit bunicul si mama ei in tara , din cauza politrucilor de la federatia de volei. Acestia au plecat "in pribegie " in Turcia imediat dupa 200o si traiesc si activeaza acolo. Cind afli din familie ca pentru ei este mai bine in Turcia, este de la sine inteles ca aceasta este calea pe care si-o doreste.

respect! e razbunarea bunicului !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează