VOLEI  ·  VOLEI

EXCLUSIV Ea e Anamaria Prodan din volei: face și desface contracte de la echipele puternice din România! + E și un conflict de interese?

Andreea Mitrovici e antrenoare, dar joacă și rolul de impresară
Andreea Mitrovici e antrenoare, dar joacă și rolul de impresară

Articol de - Publicat joi, 06 august 2020 00:16 / Actualizat joi, 06 august 2020 08:46

Andreea Dimeny Mitrovici e soția unui cunoscut impresar din volei, sârbul Bane Mitrovici. Supranumită în lumea voleiului Rafa, fostul libero negociază toate contractele din România, în numele soțului ei

Fostă jucătoare de volei la Unic Piatra Neamț, Medicina Tg. Mureș sau Dinamo București, Andreea Dimeny, actuală Mitrovici, a început de trei ani munca de impresariat sportiv. 

Perioada coincide cu căsătoria sa cu unul dintre impresarii cunoscuți în lumea voleiului european, Bane Mitrovici. Volleyball Forever, agenția de impresariat a soților Mitrovici, are sub contract jucători celebri ca Aleksandar Atanisejevici, Marko Podrascanin sau Srecko Lisinac, titulari în naționala Serbiei, campioana europeană în exercițiu. 

Agenția are în portofoliu și câteva jucătoare cunoscute din naționala României, precum Nneka Onyejekwe sau Ioana Baciu, dar și multe jucătoare străine de valoare, majoritatea din fosta Iugoslavie.

Voluntari forever

În această vară, Andreea Mitrovici a adus foarte multe jucătoare în România și le-a plasat la mai multe echipe. Campioană este, de departe, CSO Voluntari, echipa susținută de Primăria Voluntari. 

Din 7 jucătoare transferate la Voluntari, nu mai puțin de șase au fost aduse prin agenția Volleyball Forever: centrii Edina Selimovic și Daiana Roman, secunzii Gabriela Bălae si Aleksandra Cveticanin, falsul Loredana Filipaș și liberoul Andreea Ispas. Singura piesă de bază care a pătruns la echipă fără să fie adusă pe filiera Rafa este coordonatoarea Alice Kapelovies, componentă și a naționalei României. Antrenorul de la Voluntari, sârbul Valerijan Luka, a mers în totalitate pe mâna celor de la Volleyball Forever.

Andreea și soțul ei, Bane Mitrovici, cel care conduce Agenția
Andreea și soțul ei, Bane Mitrovici, cel care conduce Agenția "Volleyball Forever"

Președintele CSO Voluntari, Adrian Moldovan, spune că echipa sa nu a semnat nimic cu firma de impresariat. "Nu știu nimic de această agenție. Noi am semnat cu jucătoarele. Nu mă interesează pe mine pe cine au ele impresar", a declarat Moldovan. În contractul fiecărei jucătoare există însă o clauză conform căreia clubul se obligă să plătească agentului jucătoarei 10% din contract! Transferuri la Medgidia și FC Argeș.

Anamaria Prodan din volei a adus jucătoare și la CS Medgidia sau FC Argeș Volei. Cristina Miron și Adriana Matei, voleibaliste impresariate de agenția sârbă, au semnat cu echipa din Medgidia pregătită de Florin Voinea. „E adevărat, noi am tratat transferurile cu doamna Andreea Mitrovici. E trecută în transferul fetelor, eu așa știu. Ea e impresarul pe România al mai multor fete. Sincer, mi-ar plăcea să scap de acești impresari, nu știu de ce jucătoarele se încurcă și semnează cu ei, doar ca să le dea ceva bani. Ei nu fac nimic", a declarat Nicoleta Gontea, managerul de la CS Medgidia.

Conflict de interese?

De câteva zile, Andreea Mitrovici a anunțat pe contul său personal de Facebook că a început un job nou, ca antrenor secund, la Universitatea NTT Data Cluj, rivala din campionat a celor de la Voluntari, Medgidia, FC Argeș. Noul antrenor clujean a primit o derogare din partea FR Volei, pentru a putea sta pe banca tehnică, ea fiind acum înscrisă la cursurile Școlii de Antrenori. Lucru confirmat și de președintele FR Volei, Gheorghe Vișan. "Am vrut să o ajutăm, nu e prima persoană care primește derogare ca să stea pe bancă", a declarat Vișan.

Lumea voleiului vorbește însă de un conflict de interese între impresarul Andreea Mitrovici și antrenorul Andreea Mitrovici, chiar dacă în actele oficiale nu este trecut, ca impresar, decât soțul Bane Mitrovici. „Eu când am adus jucătoare la club, prin agenția respectivă, numai cu doamna Andreea am negociat. Corespondență, mailuri, telefoane, salarii, numai cu ea am vorbit", a declarat un manager al unei echipe feminine din România, alta decât cele amintite în acest material.

Andreea împreună cu una dintre
Andreea împreună cu una dintre "clientele" agenției, Ioana Baciu, componentă a "naționalei" României

Andreea Mitrovici: „Eu nu sunt impresar, doar îmi ajut soțul!"

Andreea Mitrovici a oferit și ea pentru Gazeta Sporturilor lămuriri în ceea ce privește activitatea sa la Agenția Volleyball Forever, acolo unde apare pe site ca „Woman Player Agent". 

„Eu nu sunt impresar, nu am licență de impresar. Soțul este înscris la Federația Internațională de Volei (FIVB). Eu sunt doar pe post de translator, intermediez semnarea contractelor. Nu am și nici nu doresc să-mi iau licență de impresar. Eu la bază sunt antrenor și asta vreau să fac", a declarat Andreea Mitrovici. "Mai sunt cazuri în voleiul mondial, să știți, acum ce să facem, un agent de jucători nu are voie să se căsătorească? Bojan Șimurin, unul dintre cei mai cunoscuți agenți, e căsătorit cu Tereza Șimurin, cea care a antrenat foarte mult timp pe Vollero Zurich în Elveția", a adăugat doamna Mitrovici.Ce a făcut public acum despre Antonia un bărbat celebru. Lovitură pentru Velea!
Libertatea
Comentarii (2)
Dimeny Ildiko  •  06 August 2020, 14:10

Sursele dv sunt rau intentionate si nu iubesc voleiul, lasati frumosul sa fie frumos!

Adrian Popescu  •  06 August 2020, 12:54

Rușine! Ce diferență de abordare între volei și handbal domnule Ursescu. Un articol în care președintele FR Volei a vrut să arate pisici unor șoareci de la fileu. Ca de obicei la volei este frumos și sunt doar bănuieli iar cei atacați sunt prezentați la prenume de politețe. La handbal în schimb domnul Ursescu are altfel de metafore...Vă puteți uiota în oglindă domnule?

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Handbal F, Cupa EHF
Kuban - HC Dunărea Brăila
Digi 1, Telekom 1
13:30 Fotbal, Serie A
Napoli - Fiorentina
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
14:00 Fotbal, Ligue 1
Brest - Rennes
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
14:30 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - Hermannstadt
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
16:00 Fotbal, Serie A
Sassuolo - Parma
Digi 4, Telekom 4
16:30 Fotbal, Bundesliga
Bayern Munchen - Freiburg
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
16:45 Fotbal, Liga 1
FC Argeș - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
17:00 Handbal F, Liga Campionilor
HC Podravka Vegeta - SCM Râmnicu Vâlcea
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
18:00 Fotbal, La Liga
Lille - Reims
Digi 4, Telekom 4
19:00 Fotbal, Liga 1
Sepsi - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:00 Fotbal, Serie A
Atalanta - Genoa
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:00 Handbal M, CM 2021
Angola - Croația
Digi 3
21:30 Handbal M, CM 2021
Polonia - Spania
Digi 3
21:45 Fotbal, Serie A
Inter - Juventus
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
22:00 Fotbal, Ligue 1
Lyon - Metz
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet
Liga 1