SPORTURI  »  VOLEI  »  NORDMECCANICA PIACENZA-ALBA BLAJ 3-2

Aproape de surpriză » Alba Blaj a fost la un pas să o învingă pe Piacenza, scor 2-3

Dubravka Djurici și Ioana Nemțanu încearcă să blocheze un atac al italiencelor // Foto: CEV
Dubravka Djurici și Ioana Nemțanu încearcă să blocheze un atac al italiencelor // Foto: CEV

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2016 00:00

Campioana României a reușit cel mai bun joc în Ligă, a ratat victoria, dar și-a asigurat prezența în CEV Cup.

Volei Alba Blaj a reușit miercuri seara, în Italia, o prestație excelentă împotriva liderului grupei F din Liga Campionilor, Nordmeccanica Piacenza.

Italiencele au cîștigat primul set, 25-20, și pe al treilea, 25-22, dar ardelencele și-au adjudecat setul doi, 25-16, și au revenit miraculos, în setul 4, 26-24, salvînd două mingi de meci!

Adina Salaoru, Ioana Nemțanu și Jovana Vesovici au fost cele mai bune jucătoare ale Blajului, care a condus în decisiv cu 10-8, revenind de la 2-5.

Gazdele au cîștigat în cele din urmă 16-14, o partidă în care româncele au cîștigat punctul care le asigură participarea în CEV Cup, a doua competiție ca valoare, indiferent de rezultatul ultimului joc din grupă.

Disputa cu vicecampioana Franței, Rocheville Le Cannet, din 27 ianuarie, de la Sibiu, va fi doar una de palmares, după ce româncele au cîștigat și în tur cu 3-1.

Aproape eliminate

Celelalte două echipe românești rămase în competițiile europene au pierdut clar, 0-3, disputele de miercuri. În CEV Cup, Știința Bacău a fost întrecută acasă de echipa rusă Dinamo Krasnodar și are șanse minime în returul de la Krasnodar, din 28 ianuarie.

În Challenge Cup, CSM București a fost învinsă la Pireu de Olympiakos, bucureștencele încercînd să întoarcă rezultatul în Capitală, pe 27 ianuarie.

Playtech: ȘOC! Politicianul român CONDAMNAT la 6 ani de închisoare a fost PRINS! Unde se afla


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează