VOLEI  ·  CORONAVIRUS

Au anulat toate competițiile europene. „Sănătatea sportivilor e o prioritate pentru noi”

Vineri, 24 Aprilie, 13:46

Federația Europeană de Volei a luat joi câteva decizii drastice, printre care și suspendarea Ligii Campionilor atât la băieți, cât și la fete

Având în vedere criza sanitară pe care o traversează Bătrânul Continent, oficialii au hotărât să suspende toate competițiile care se desfășoară sub tutela sa.  În același timp au adoptat un plan Marshall” pentru ca echipele să treacă cât mai ușor peste această perioadă. „Sănătatea sportivilor, antrenorilor, fanilor, oficialilor și organizatorilor e o prioritate pentru noi. Voleiul este un sport de echipă şi de aceea ştim cât de important este să fim împreună ca o echipă şi să arătăm solidaritate. Acest principiu devine şi mai important în timpul acestei crize”, a spus Aleksander Boričić președintele CEV. 

Se vor acorda compensații

Așadar, toate întrecerile europene inter-cluburi au fost anulate, iar echipele care mai erau încă în cursa pentru trofeu vor primi 80 la sută din premii. Liga Campionilor atât la feminin, cât și la masculin, ajunsese în faza semifinalelor.

La nivel de echipe naționale au fost anulate competițiile Golden League și Silver League, iar calificările pentru CE 2021 s-au amânat pentru anul viitor.

În România, federația de volei a fost prima care anunțat anularea acestui sezon, desemnându-le campioane pe Volei Alba Blaj și pe Arcada Galați. 

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri din volei:Ce s-a întâmplat cu cei doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 care s-au trezit din comă cu pielea neagră. Imaginile cu ei făceau înconjurul lumii

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1