VOLEI  ·  CORONAVIRUS

Au anulat toate competițiile europene. „Sănătatea sportivilor e o prioritate pentru noi”

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 13:46

Federația Europeană de Volei a luat joi câteva decizii drastice, printre care și suspendarea Ligii Campionilor atât la băieți, cât și la fete

Având în vedere criza sanitară pe care o traversează Bătrânul Continent, oficialii au hotărât să suspende toate competițiile care se desfășoară sub tutela sa.  În același timp au adoptat un plan Marshall” pentru ca echipele să treacă cât mai ușor peste această perioadă. „Sănătatea sportivilor, antrenorilor, fanilor, oficialilor și organizatorilor e o prioritate pentru noi. Voleiul este un sport de echipă şi de aceea ştim cât de important este să fim împreună ca o echipă şi să arătăm solidaritate. Acest principiu devine şi mai important în timpul acestei crize”, a spus Aleksander Boričić președintele CEV. 

Se vor acorda compensații

Așadar, toate întrecerile europene inter-cluburi au fost anulate, iar echipele care mai erau încă în cursa pentru trofeu vor primi 80 la sută din premii. Liga Campionilor atât la feminin, cât și la masculin, ajunsese în faza semifinalelor.

La nivel de echipe naționale au fost anulate competițiile Golden League și Silver League, iar calificările pentru CE 2021 s-au amânat pentru anul viitor.

În România, federația de volei a fost prima care anunțat anularea acestui sezon, desemnându-le campioane pe Volei Alba Blaj și pe Arcada Galați. 

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri din volei:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:10 Formula 1
MP al Marii Britanii
Digi, Look Sport, Telekom
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1