SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI MASCULIN

Campioană în premieră! Tricolorul L.M.V. Ploiești a câștigat campionatul la volei masculin

FOTO: Sport Pictures
FOTO: Sport Pictures

Articol de - Publicat miercuri, 25 aprilie 2018 15:22

Tricolorul L.M.V. Ploiești a câștigat titlul național marți seară pentru prima oară, după ce a învins în ultima etapă a play-off-ului Diviziei A1 pe ACS Municipal Zalău cu 3-0.

Campionatul național masculin a fost unul extrem de disputat, iar titlul s-a decis în ultima etapă de play-off. Câștigătorii sunt cei de la Tricolorul L.M.V. Ploiești, care au trecut marți seară pe teren propriu de ACS Municipal Zalău cu 3-0 (25, 17, 19). Această victorie le-a dus totalul punctelor la 77 de puncte. Pe podiumul au mai urcat Arcada Galați cu 76 de puncte și CSA Steaua cu 69 de puncte. 

În tot sezonul echipa din Ploiești, care a devenit campioană pentru prima oară în istoria sa, a câștigat 27 de partide, înclinându-se doar în cinci. "Nu am încetat niciodată să cred în valoarea băieților și în puterea lor de concentrare chiar dacă, în anumite partide, am întâmpinat momente dificile. Avem o echipă formată din jucători valoroși și experimentați, care și-au unit forțele și au muncit mult pentru a-și îndeplini obiectivul. Suntem bucuroși și mândri că am reușit să aducem titlul la Ploiești!", a spus antrenorul Sergiu Stancu. 

"Bucurie de nedescris"

El a fost completat de unul dintre cei mai buni oameni ai echipei din Ploiești, căpitanul Bogdan Olteanu: "Bucuria noastră este de nedescris și sunt extrem de mândru că am avut oportunitatea de a coordona o echipă formată din jucători atât de talentați. Aș vrea să îmi felicit colegii pentru ambiție și pentru munca depusă, împreună am reușit să ne atingem acest obiectiv important". 

Echipa din Ploiești a fost înființată în 2007 de către foști jucători de volei ai orașului, cu scopul de a readuce voleiul ploieștean în elita sportului românesc. Afiliat al Federației Române de Volei, clubul sportiv Tricolorul L.M.V., a format în 2012 o echipă de volei masculin care, în același an, a participat pentru prima dată la Campionatul Național de Volei, Divizia A2. În trecut, orașul Ploiești a mai deținut titlul de campioană națională la masculin grație echipei CS Petrolul "Petrom" Ploiești" în anii 2000, 2001, 2002 și 2006. 

Campionii României în ultimii 5 ani

2013 CVM Tomis Constanța
2014 CVM Tomis Constanța
2015 CVM Tomis Constanța
2016 SCMU Craiova
2017 CS Remat Zalău

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează