SPORTURI  »  VOLEI  »  FINALA CHALLENGE CUP

Volei Alba Blaj nu a avut reacție în fața turcoaicelor de la Yasilyurt Istanbul, în prima manșă a finalei Challenge Cup

Turcoaicele (în alb) au fost imposibil de trecut în meciul de aseară // FOTO CEV
Turcoaicele (în alb) au fost imposibil de trecut în meciul de aseară // FOTO CEV

Articol de - Publicat miercuri, 17 martie 2021 19:32 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 20:32

Campioana României, Volei Alba Blaj, nu a avut nicio șansă în prima manșă a finalei Challenge Cup în fața celor de la Yesilyurt Istanbul, la care a strălucit românca Alexia Căruțașu. Scorul final a fost 0-3 (12-25, 18-25, 16-25).

  • Manșa retur a finalei se va juca la Istanbul, pe 24 martie, și va fi transmisă la TV de Digisport. 

Volei Alba Blaj este pe cale să piardă a treia finală de cupă europeană din istorie. După ce a ratat trofeul Ligii Campionilor în 2018 și pe cel al CEV Cup, în 2019, echipa blăjeană a pierdut la scor și prima manșă a finalei Challenge Cup. Aseară, la Tg. Mureș, formația pregătită de sârbul Darko Zakoci nici nu a contat în disputa contra turcoaicelor de la Yesilyurt Istanbul. 

În niciun set campioana României nu s-a putut ține de echipa care pornea, totuși, cu șansa a doua, locul 8 în campionatul Turciei!

Alexia Căruțașu a jucat tot meciul pentru Yesilyurt

Yesilyurt a câștigat primul set la 12, pe cel de-al doilea la 18, iar ultimul set la 16, punând capăt întâlnirii în doar 62 de minute de joc! Singura bucurie a finalei de aseară vine dinspre tabăra turcoaicelor la care a strălucit, încă o dată, briliantul voleiului românesc. Alexia Căruțașu a reușit pentru Yesilyurt 11 puncte, fiind folosită pe toată durata întâlnirii.

Ioana Baciu, cu 12 puncte, a fost principala realizatoare a Blajului, dar niciuna dintre componentele campioanei României nu s-a ridicat la valoarea unei finale de cupă europeană. Partida retur se va juca la Istanbul, pe 24 martie, dar e greu de crezut că se mai poate schimba ceva, Yesilyurt fiind neînvinsă în ediția actuala a Challenge Cup.

Mai multe știri din sporturi:

EXCLUSIV CSM Târgoviște își aduce antrenor de 5 stele! Două obiective serioase impuse de conducere

EXCLUSIV Puștoaica-minune din voleiul românesc doboară record după record » Joacă prima finală europeană la 17 ani!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close