SPORTURI  »  VOLEI  »  TOMIS CONSTANȚA-CSVM ZALĂU 3-1, SCOR GENERAL 3-2

Cîntec de lebădă » Tomis Constanța a cîștigat un nou titlu: din vară rămîne fără antrenor și jucători

Bucuria celor de la CVM Tomis a fost imensă // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanța)
Bucuria celor de la CVM Tomis a fost imensă // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanța)

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2015 00:00

CVM Tomis Constanța a cîștigat ieri un nou titlu, dar din cauza problemelor financiare își va pierde din vară antrenorul și cei mai buni jucători.

Cu buzunarele goale și patronul după gratii, CVM Tomis Constanța a dat o ultimă reprezentație. Și ce reprezentație! Echipa care a dus din nou voleiul masculin românesc în elita europeană după patru decenii de absență a dat măsura valorii chiar în lupta decisivă pentru titlu.

Campionii au învins-o ieri, în fața propriului public, în partida decisivă, pe marea rivală de pe plan intern, CSVM Zalău cu 3-1 (25-13, 27-29, 25-9, 25-23). Parcă supăraţi că s-au lăsat egalați de ardeleni la general, constănţenii au răzbunat cele două mingi de titlu ratate la Zalău și au încheiat primul set în nici 20 de minute.

Lacrimi și șampanie

În a doua felie a meciului, lucrurile pe teren s-au mai echilibrat. Lupta a fost una strînsă, din care au ieșit în avantaj zălăuanii, care s-au impus cu 29-27. Era 1-1 și ambele echipe mai sperau să îmbrace la final tricourile de campioni.

Însă constățenii au turat din nou motoarele și au confiscat repede al treilea set pentru a mai stinge din speranțele adversarilor. În logica întregului meci a urmat un set mai strîns, pe care CVM Tomis l-a cîștigat cu 25-23.

Șampania a curs pentru că au cucerit al treilea titlu național consecutiv și al șaselea din istoria clubului. În timp ce jucătorii sărbătoreau, antrenorul Martin Stoev era prăbușit pe bancă, cu lacrimi în ochi.

Victoria din partida de ieri nu înseamnă și  o noua prezență în Liga Campionilor. Chinuită de mari probleme financiare, CVM Tomis își va pierde din vară antrenorul și cei mai buni jucători, iar viitorul echipei este incert!

"Trei ani magnifici"

Martin Stoev, antrenorul celor de la CVM Tomis Constanța, a spus că este ultimul său meci pe banca campioanei. "Băieții au dat dovadă de un caracter extraordinar. Am avut un an senzațional, dar pentru mine aceasta a fost ultima partidă la Constanța. Am trăit trei ani magnifici, în care am obținut  cele mai bune rezultate din istoria modernă a voleiului masculin românesc", a declarat el.

Bulgarul în vîrstă de 45 de ani a mai spus că echipa avea și un obiectiv ascuns, să termine sezonul neînvinsă, însă problemele financiare au afectat-o și acest lucru nu s-a mai întîmplat.

Și-au împărțit trofeele

Stoian Stoev, antrenorul celor de la Zalău, și Martin Stoev sînt tată și fiu și au dominat întrecerea masculină de volei a României. Ei și-au împărțit în acest sezon trofeele, tatăl luînd Cupa, iar fiul campionatul. Din cauza tensiunii finalei, Stoian și Martin nu și-au mai vorbit după meciul patru de la Zalău.

"Și Zalăul a cîștigat un trofeu în acest sezon, dar în fața unei echipe handicapate, căreia i-au lipsit Simeonov și Petkov. Vă promit că dacă voi mai antrena în România, Zalăul n-o să mai cîștige niciodată în fața mea!", a spus Martin Stoev.

"E bine să te retragi cînd ești în top"

Vencislav Simeonov, 38 de ani, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei din Constanța, a spus că își dorește să se retragă din volei. "Toți așteptau să cîștigăm, dar nu a fost simplu. Ne-am ieșit din formă din cauze care nu țin de sport și dacă nu se întîmpla asta, acum eram cu siguranță în vacanță. Poate așa e mai frumos, să joci pînă în ultima clipă", a spus el.

Cît despre viitorul său, Simeonov a completat: "A fost ultimul meu titlu de campion, m-am distrat și este bine să te retragi atunci cînd ești în top".

6 titlurinaționale a cucerit CVM Tomis Constanța în istoria sa

"A fost cea mai frumoasă finală din voleiul românesc al ultimului deceniu. Promit că această echipă nu o să dispară, chiar dacă nu va mai juca la același nivel"
Serhan Cadîr, director executiv Tomis Constanța

"Sper ca din vară să fie un nou început, nu un final! A fost o experiență frumoasă, contractul meu s-a terminat, nu știu ce voi face mai departe, depinde ce se va întîmpla la echipă"
Sergiu Stancu, jucător Tomis Constanța

"Sînt fericit și eliberat de o presiune enormă. Sînt liber de contract și dacă echipa își va propune aceleași obiective și sezonul următor, voi rămîne"
Andrei Spînu, jucător Tomis Constanța

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close