SPORTURI  »  VOLEI  »  CSM BUCUREȘTI

CSM București a fost sancționată de federația europeană » Motivul e incredibil

Articol de - Publicat vineri, 04 octombrie 2019 16:11

Echipa feminină de volei a CSM București a fost amendată și suspendată timp de trei ani din întrecerile europene pentru că s-a angajat să participe în acest sezon în competiții, dar nu și-a onorat promisiunea.

Încurcăturile de la clubul Primăriei Capitalei continuă cu un nou episod. Echipa feminină de senioare, care s-a desființat în această vară, a fost sancționată de federația europeană pentru nerespectarea angajamentelor luate. 

„CSM se înscrisese în CEV Cup, cu scrisoare de garanție, cu tot. Vicepreședintele clubului, Alex Nedea, a semnat hârtiile pentru Federația Europeană de Volei pentru că doamna Gabi Szabo era plecată atunci. A existat însă acceptul ei. La data când s-a oficializat înscrierea, mi s-a cerut un calcul, costurile până la sfârșitul anului. 

Le-am dat un email cu tot ce înseamnă costuri, inclusiv cu penalitățile în caz de retragere. Și varianta cea mai gravă, cu avertizarea privind cei trei ani de zile suspendare din cupele europene. Ei au dat drumul și au înscris echipa”, a spus Eugen Banciu, fostul team manager al CSM București. 

Aveau banii! 

El subliniază că această înscriere a avut loc după ce conducerea clubului știa că bugetul său va fi redus cu 30 la sută. 

„Dacă nu se înscriau, nu pățeam nimic. Nu primeam nici 20.000 de euro penalități, nu suspendau nici echipa trei ani de zile. Ideea mai gravă, noi aveam banii ăștia! Pentru că am primit din partea forului european suma de 22.500 de euro, pentru participarea în Liga Campionilor, sezonul trecut. Eu le-am propus să mergem măcar cu echipa de junioare-tineret, să nu primim suspendare. 

Exista înțelegere din partea CEV, acceptau să mergi să joci în turul 1 ambele partide în deplasare. Te costau 6.000 de euro biletele de avion, dar nu mai primeai suspendare și nici amendă. Trebuia să o înscrie în A2, liga secundă, dar nu au vrut, au dat jucătoarele gratis pe la Rapid, pe la IOR, le-au împrumutat”, a explicat Banciu. 

Echipa de volei feminin a CSM București a fost înființată în 2007, iar până în 2019 a reușit să câștige titlul de campioană în 2018, Cupa României în același an și Challenge Cup în 2016. Pe la echipa din Capitală au trecut nume mari ale acestui sport, campioane mondiale și europene.

Vezi și:

FOTO Mașini noi pentru „stranierele” de la CSM București » În România au învățat cu adevărat să fie șoferițe profesioniste! :D

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
rockyus
rockyus  •  04 Octombrie 2019, 20:34

Management de Romania...

1391972634181505
Adrian Popescu  •  04 Octombrie 2019, 16:57

GSP nu atacă niciodată Federația Română de Volei. Este în ultimii trei ani singura federație dintre cele unde se practică sporturi de echipă unde toate sunt bune și frumoase. Echipa de volei de la CSM a fost și ea beneficiara acestei iubiri nețărmurite și a dus-o bine spre extaziat în GSP. Spre deosebire de jucătoarele de la handbal feminin, româncele de la secția de volei au fost tinere, frumoase, mari speranțe. Spre deosebire de cele de la CSM, străinele de la volei nu au primit niciodată epitetul de”mercenare”și au fost toate de mare valoare mondială. Când te iubește *** toate merg din plin.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  04 Octombrie 2019, 16:46

Amatorism grupa mare la echipa Primariei. La capatul celalalt e Eugen Banciu, un team manager foarte bun, fost la Unic Piatra Neamt.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează