SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

Cu ochii pe play-off! » Tomis Constanţa vrea să treacă în premieră de faza grupelor în Liga Campionilor!

Articol de GSP - Publicat joi, 30 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 30 octombrie 2014 18:15

Fără rivală în întrecerea internă în ultimele două sezoane, CVM Tomis Constanţa şi-a făcut temele pentru Liga Campionilor, unde şi-a propus să depăşească pentru prima oară faza grupelor.

Gruparea de pe litoral s-a întărit în vară, când a adus patru stranieri de top, bulgarul Stanislav Petkov, italianul Ventzislav Simeonov, sârbii Bojan Janic, şi Nikola Rosic.

În plus, l-a păstrat pe antrenorul bulgar Martin Stoev, dar a reuşit să-i ţină în lot şi pe cei mai importanţi jucători din sezonul trecut. "Este al zecelea an consecutiv în cupele europene şi a treia oară la rând când jucăm în Liga Campionilor. Ne mândrim cu acest lucru", a mărturisit directorul executiv al CVM Tomis, Serhan Cadâr.

"Ţinem steagul sus şi pentru Constanţa, şi pentru România. În primul an în Liga Campionilor, ne-am propus să adunăm cât mai multe puncte. La a doua participare, ţinta a fost calificarea în Cupa CEV. Am atins-o, ba chiar am fost aproape de finală. În acest sezon, suntem şi mai îndrăzneţi şi vrem să intrăm în play-off-ul de 12 echipe. Ar fi o performanţă mai mare decât dacă am câştiga trofeul în altă competiţie şi cred că ne putem îndeplini obiectivul, pentru că grupa pare mai uşoară faţă de cea din ediţia anterioară", a adăugat internaţionalul Andrei Spînu.

Piacenza, marea încercare
Constănţeni fac parte din Grupa A, alături de Copra Ardelia Piacenza (Italia), Knack Roeselare (Belgia) şi Dragons Lugano (Elveţia) şi va debuta miercuri, în deplasare, împotriva italienilor, marii favoriţi la primul loc. "Grupa este diferită faţă de anul trecut. Piacenza pare echipa cea mai puternică, dar celelalte sunt cam la acelaşi nivel. şi trebuie să luptăm pentru a ieşi din grupă. Plecăm la drum cu dorinţa de a câştiga toate partidele, chiar şi cea din Italia. Problema este că în campionatul intern nu putem folosi decât trei stranieri, deşi în Liga Campionilor acest număr nu este nelimitat.

De aceea, suntem obligaţi să facem tot felul de rotaţii pentru a juca toţi, pentru că nu ne permitem să-i ţinem pe bancă înaintea meciurilor din cupele europene", a explicat tehnicianul bulgarul. " Piacenza are trei jucători emblematici pentru Italia, Samulele Papi, Hristo Zlatanov şi Valerio Vermiglio, şi va fi o mare satisfacţie să joc împotriva unor astfel de voleibalişti, dar cred că diferenţa din realitate este mai mică decât cea de pe hârtie. Lupta se va da între noi, italieni şi belgieni, iar lupta va fi strânsă şi va conta orice punct", a completat Spînu.

"Spionii" din teren
Trei dintre jucătorii constănţeni cunosc extrem de bine principale adversare din grupă. Centrul Stelian Stancu a evoluat timp de două sezoane la Roeselare, Ventzislav Simeonov a jucat finala Ligii Campionilor pentru Piacenza, în 2008, iar căpitanul lui Tomis, Andrey Zhekov, a prins o jumătate de sezon la italieni. "Am jucat la Piacenza, dar s-au schimbat multe în ultimii trei ani, de când am plecat de acolo. Este un nume mare în Italia şi italienii sunt favoriţi pe hârtiei, dar câteodată este mai bine să fii outsider. Avem şansa de a juca împotriva unei echipe de un asemenea nivel şi ne vom vedea cât suntem noi de pregătiţi în acest moment. Primul meci este extrem de important şi vom merge la Piacenza cu gândul la victorie", a declarat Zhekov.

"Piacenza este o echipă completă, cu jucători extrem de valoroşi, dar nu întotdeauna câştigă cel mai puternic. Dacă vom avea cea mai mică şansă de a învinge în Italia, vom încerca să profităm"
Martin Stoev, antrenor CVM Tomis

Programul campioanei României:
Copra Piacenza - CVM Tomis (5 noiembrie), CVM Tomis - Dragons Lugano (20 noiembrie), CVM Tomis Constanţa - Knack Roeselare (4 decembrie), Knack Roeselare - CVM Tomis (16 decembrie), Dragons Lugano - CVM Tomis (21 ianuarie), CVM Tomis - Copra Piacenza (27 ianuarie).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
magura
magura  •  31 Octombrie 2014, 08:39

SUCCES BAIETI!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează