SPORTURI  »  VOLEI  »  CVM TOMIS

CVM Tomis se reinventează » Campioana României s-a înscris în Liga Campionilor

Articol de - Publicat marti, 12 mai 2015 00:00

Confruntată cu mari probleme financiare, campioana României s-a înscris în Liga Campionilor și își caută noi surse de finanțare.

Aflată în pragul desființării din cauza lipsei banilor, CVM Tomis Constanța nu renunță la luptă și încearcă să-și asigure din sponsorizări bugetul pentru sezonul viitor.

În plus, campioana României pentru al treilea an consecutiv își reconstruiește echipa, mizînd mai mult pe tinerii crescuți în pepinieră proprie, dar și pe cîțiva dintre stranierii de bază.

Principale speranțe sînt cei doi voleibalişti internaționali de juniori, Adrian Aciobăniței (18 ani), care a debutat deja în "naționala" de seniori, și Robert Vologa (19 ani).

Marea provocare o reprezintă însă păstrarea antrenorului Martin Stoev, care anunțase inițial că nu va rămîne sub nici o formă la Constanța.

"Am un raport de amiciție cu Bulent Cadâr, team-managerul echipei, și cu tatăl său, Serhan Cadâr, și pot spune că acesta este unul dintre motivele pentru care îmi doresc să merg mai departe cu Tomis. Ca obiectiv, voi încerca să fac un salt de calitate. Noi vom face tot posibilul să păstrăm nivelul înalt la care am jucat", a anunțat tehnicianul bulgar.

Pentru a-l convinge, clubul a făcut o mișcare neașteptată, înscriindu-se în Liga Campionilor, dar pînă pe 20 mai trebuie să achite taxa de participare în valoare de 25.000 de euro.

"Sper ca toţi cei care ne pot susține să înțeleagă dorința noastră de a face, în continuare, performanță și că trebuie să fie alături de noi. Așteptăm și sponsorii să vină lîngă noi, deoarece noi sîntem sportivi, nu politicieni", a anunțat directorul sportiv al constănțenilor, Serhan Cadâr.

Prima victorie

CVM Tomis ar fi trebuit să primească de la Consiliul Județean Constanța pentru acest an 1,9 milioane de lei, dar alocarea sumei a fost blocată din cauza problemelor legate de acordarea finanțării.

Astfel, Curtea de Conturi a cerut autorităților să recupereze sumele acordate clubului în sezoanele trecute, considerînd că nu s-au respectat condițiile legii, iar CJC a acționat în acest sens clubul constănțean în instanță.

Campioana a cîștigat însă în primă instanță și, dacă va obține rapid o hotărîre definitivă, va putea accesa banii încă din startul sezonului următor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează