SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR / VOLEI ALBA BLAJ-VK UP OLOMOUC (MARȚI, ORA 18:00, DIGI3)

După victoria din Cehia, 3-2, Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, e ca și calificată în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor: ”Suntem favoriți, dar trebuie să o arătăm!”

FOTO: Sonja Newcombe (nr. 6) și Sara Hutinski, blochează un atac al cehoaicelor FOTO CEV
FOTO: Sonja Newcombe (nr. 6) și Sara Hutinski, blochează un atac al cehoaicelor FOTO CEV

Articol de - Publicat luni, 29 octombrie 2018 18:48

Volei Alba Blaj va juca marți primul meci european al sezonului pe teren propriu. Aredelencele și-au mutat de ieri cartierul general la Sibiu, Sala Transilvania găzduind toate meciurile în Europa ale Blajului în ultimii patru ani.

În turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, Blajul pornește din postura de mare favorită, mai ales că în prima manșă s-a impus în Cehia, 3-2 cu VK UP Olomouc.

Victoria s-a contura însă foarte greu, patru din cele 5 seturi terminându-se la două puncte diferență. Antrenorul Darko Zakoci știe asta și tocmai de aceea și-a avertizat elevele.

"Este a doua repriză și, chiar dacă am câștigat acolo, nimic nu e încă stabilit. Ne aflăm într-o poziție mai bună decât la meciul anterior, pentru că suntem aproape în formulă completă. Acum avem mai multe soluții. Suntem favoriți, dar trebuie să arătăm acest lucru pe teren", a declarat tehnicianul sârb.

Conaționalele sale Maja Aleksici și Aleksandra Cirovici s-au alăturat și ele echipei, prima venind din Japonia acolo unde a câștigat cu Serbia titlul mondial. Internaționala română Nneka Onyejekwe nu a jucat în meciul tur și este incertă și pentru disputa de azi.

"Ne dorim foarte mult această calificare. Ne vom mobiliza și vom arăta asta pe teren. Avem avantajul terenului propriu și vom avea de partea noastră fanii. Vom juca și pentru ei", a declarat și Ioana Baciu.

Dacă va trece de Olomouc, Volei Alba Blaj va mai avea de trecut încă un tur preliminar pentru a ajunge în faza grupelor. Nemțoaicele de la MTV Stuttgart sunt, aproape sigur, viitoarele adversare, după ce au câștigat în prima manșă din turul 2 preliminar, 3-0 în deplasare cu Sport Sliedrecht (Olanda). 

12 partidea jucat până acum Volei Alba Blaj la Sibiu. A câștigat 6 și a pierdut tot atâtea, în cele patru ediții de cupe europene în care a luat startul

12 victoriiși 15 înfrângeri e palmaresul european al celor de la Volei Alba Blaj până în prezent. Ardelencele au participat prima dată în Europa în 2015, în CEV Cup

Început cu victorie în campionat

Volei Alba Blaj a avut o misiune ușoară în prima etapă din Divizia A, care a debutat sâmbătă. Ardelencele au trecut cu 3-0 de nou-promovata Belor Galați. A fost prima apariție oficială în tricoul Blajului pentru campioana mondială Maja Aleksići. Katerina Jidkova a reușit cele mai multe puncte în meci (14), urmată de Nađa Ninkovići (10).

Tot în prima etapă, campioana CSM București a câștigat greu, la Târgoviște, 3-2 cu CSM. Gazdele au revenit de la 0-2 la seturi, dar au pierdut în decisiv, 10-15. Știința Bacău a trecut cu 3-0 de CSM Lugoj, iar UVT Agroland Timișoara a dispus în minimum de seturi de CS U NTT Data Cluj.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close