SPORTURI  »  VOLEI  »  CSM BUCUREȘTI - DINAMO MOSCOVA, 19:30

Față în față cu istoria: CSM București joacă azi cu Dinamo Moscova, cea mai galonată echipă din istoria voleiului

Articol de - Publicat joi, 20 decembrie 2018 12:41

CSM București o întâlnește azi în Liga Campionilor pe Dinamo Moscova, cea mai galonată echipă din istoria voleiului feminin, de 11 ori câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni. Partida se joacă de la ora 19:30 și va fi în direct pe TV Digi Sport 2.

Clubul Dinamo Moscova are o istorie aparte. Înființat în 1926, a fost dizolvat în 1992. Secția de volei feminin este cea care a avut cele mai bune rezultate în perioada comunistă. De 14 ori campioane ale URSS, ultima dată în 1983, voleibalistele din Moscova au avut rezultate și în perioada de după 1989. Au mai cucerit 5 titluri de campioane, ultimul în 2017.
Gruparea finanțată de Ministerul de Interne a cucerit însă de 11 ori Liga Campionilor, în perioada 1961-1977, fiind, de departe, cea mai galonată echipă de club.

Acum, Dinamo Moscova încearcă să-și găsească gloria europeană, dar are câteva contracandidate pe măsură: Dinamo Kazan sau Uralocika Ekaterinburg. Acum două sezoane, Dinamo a jucat în Final Four-ul Ligii Campionilor, dar a terminat pe 4.

Internaționala rusă Natalia Goncearova și sârboaica Maja Ognjenovici sunt vedetele echipei pregătite de Alexander Sukomel. În partida de debut în grupa E a Ligii Campionilor, Dinamo a pierdut pe teren propriu, 1-3, cu Fenerbahce Istanbul. În schimb, CSM București vizează a doua victorie, după startul lansat în Polonia, 3-1 cu Chemik Police.

"Tigroaicele" au pierdut, în schimb, în campionat derby-ul cu Volei Alba Blaj, 0-3, dar așteaptă primul meci în Sala Polivalentă. "Sper ca sala să fie cât mai plină, să avem mulți fani alături. Ca sportiv, este întotdeauna plăcut să joci în fața unor tribune pline, să le arăți de ce ești în stare", a declarat olandeza Maret Balkestein-Grothues.

"Dinamo Moscova e o echipă extrem de experimentată, cu jucătoare care evoluează în naționala Rusiei. Cu siguranță ne așteaptă un meci foarte greu. Trebuie să jucăm cu inima pe teren. Cred că ele vor fi favorite, noi avem șansa a doua, dar vom juca să câștigăm puncte", a mai spus Maret pentru site-ul oficial al clubului.

Aseară, în aceeași grupă E, Fenerbahce Istanbul a trecut cu 3-0, pe teren propriu de Chemik Police. Turcoiacele au punctaj maxim.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează