SPORTURI  »  VOLEI  »  CUPA ROMÂNIEI

Finala Cupei României la volei feminin se joacă între marile favorite, CSM București și Volei Alba Blaj

Articol de - Publicat vineri, 27 aprilie 2018 22:27

CSM București și Volei Alba Blaj au câștigat semifinalele Cupei României și-și vor disputa trofeul sâmbătă, de la ora 14:30, la Bacău.

Echipele care s-au luptat pentru titlul de campioană a României în acest sezon, CSM București și Volei Alba Blaj, își vor disputa și trofeul Cupei României.

ȘTIINȚA BACĂU-CSM BUCUREȘTI 0-3 (18-25, 20-25, 26-28)

Vineri seara, în Final Four-ul de la Bacău, CSM București a trecut lejer de echipa gazdă, Știința Bacău, în prima semifinală, 3-0. Noua campioană a României, și-a trecut rapid în cont primele două seturi, 25-18 și 25-20. Asta chiar dacă antrenorul turc Akbaș Ferhat a lăsat-o pe margine pe vedeta echipei, Jovana Brakocevici. Jocul solid al japonezei Hashimoto, atacurile devastatoare ale Ioanei Baciu și ale Irinei Trușkina, exactitatea liberoului Suzanei Cebici, au fost suficiente pentru avantajul bucureștencelor.

Echipa lui Florin Grapă a jucat mult mai bine în setul 3. A condus în permanență și toată lumea se aștepta la setul 4, mai ales că băcăoancele conduceau cu 23-19. Au piedut repede însă avantajul, au ratat o minge de set, iar CSM a pus capăt partidei la 28-26 prin Ioana Baciu, principala realizatoare a meciului, cu 26 de puncte.

VOLEI ALBA BLAJ-CSM TÂRGOVIȘTE 3-1 (15-25, 25-20, 25-20, 25-17)

A doua semifinală, cea dintre Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, a fost mult mai echilibrată. Dâmbovițencele au câștigat detașat primul set, 25-15. Calificată în Final Four-ul Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj și-a adus aminte să joace volei. Echipa lui Darko Zakoc a avut clar probleme cu liberoul, acolo unde turcoaica Selime Ilyasoglu îndeplinește fortuit acest rol, după accidentarea titularei Marina Vujovici.

Cubaneza Abel Cleger, căpitanul Adina Salaoru, dar și Aleksandra Crnevici și-au luat rolul în serios și mingile puse în terenul advers s-au înmulțit. Iberica Millagros Collar a luptat de multe ori de una singură cu adversarele, jucătoarea de culoare trecându-și în cont 31 de puncte! Alba Blaj a câștigat însă clar, având pe finalurile de set mai multă prospețime. S-a încheiat 3-1, cu trei seturi consecutive luate de ardelence.

Cleger (23 de puncte), Crnevici (19), Salaoru (10) au fost principalele realizatoare de la Blaj.

Finala Cupei României se va juca sâmbătă, la Bacău, de la ora 14:30. CSM București și Volei Alba Blaj s-au întâlnit în acest sezon de 4 ori, bucureștencele câștigând trei dintre întâlniri. Ardelencele au acum șansa de a-și lua revanșa, dar și de a-și păstra trofeul cucerit anul trecut. CSM București ar putea realiza în premieră eventul! 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close