SPORTURI  »  VOLEI  »  CSM BUCUREȘTI

FOTO CSM București începe să-și piardă sportivii » Adelina Budai-Ungureanu a semnat cu o echipă din Italia

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2019 11:02

Adelina Budai-Ungureanu a semnat în Italia, deși mai avea contract cu vicecampioana României. Italienii de la Cuneo Granda Volley au anunțat deja transferul jucătoarei de echipă națională.

Site-ul oficial al echipei italiene Cuneo Granda Volley a anunțat transferul la echipa din Piemonte a româncei Adelina Budai-Ungureanu, o jucătoare de doar 19 ani, componentă a „naționalei” României.

Interesant este faptul că jucătoarea născută la Botoșani mai avea un an de contract cu CSM București, având acord scris cu gruparea patronată de Primăria Capitalei. În aceste condiții, cum s-a putut realiza această trecere?

Președintele federației și antrenorul naționalei sunt implicați?

În volei, transferurile internaționale se realizează într-o bază de date, pe o platformă a Federației Internaționale de Volei (FIVB). În momentul în care o jucătoare este sub acord cu un alt club, tranzacția se poate face doar dacă are acceptul clubului de la care se pleacă și acceptul federației de origine. Din sursele noastre, CSM București nu și-a dat acordul, dar acesta a venit de la federație!

Adelina Budai-Ungureanu a făcut memoriu la FR Volei prin care cere să devină liberă de contract pentru faptul că nu a fost plătită în ultimele trei luni. Ea a cerut în acel memoriu plata salariilor restante, dar și o decizie de a fi declarată jucătoare liberă.

Federația de volei nu are niște comisii abilitate care să facă acest lucru, deși jucătoarea are dreptate în acest caz.

Surse din volei spun că transferul s-a făcut cu ajutorul impresarului Adi Groza, omul președintelui FRV, Gheorghe Vișan. Deși nu are licență de impresar FIVB, Groza s-a ocupat personal de transfer. Nu e străin de trecerea în Italia nici antrenorul „naționalei” României, italianul Luciano Pedulla, cel care le-a făcut intrarea în Italia, la Cuneo.

„CSM nu a plătit-o de patru-cinci luni, ce pretenții mai are?”

Președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan a explicat pentru Gazeta Sporturilor cum au stat lucrurile.

„Nu puteam să mă opun unui astfel de transfer, e un pas înainte pentru jucătoare, va juca la o echipă puternică. Pe de altă parte, CSM București ce pretenții mai are dacă sportiva este neplătită de patru sau cinci luni? Dacă și-o doreau, trebuiau să o plătească”, a declarat Vișan.

Apoi oficialul FRV a adus în discuție un alt transfer cu scandal din ultimii ani, cel al Elizei Varga, fosta jucătoare de la Tg. Mureș. „Ce ungurii când ne-au furat-o, ne-a întrebat cineva ceva? Am arătat cu documente că a fugit, am cerut să fie suspendată. Ni s-a răspuns că regulamentele noastre nu sunt corelate la regulamentele federației intyernaționale”, a declarat Vișan.

Rezolvarea este acum în curtea CSM București, în cazul Adelinei Budai-Ungureanu, dar se pare că, clubul Primăriei îi va da până la urmă acordul de transfer. Gabriela Szabo, directorul general al CSM București, a fost auzită în club spunând: „Decât să ne dea în judecată, mai bine să o lăsăm să plece!”. Oricum, CSM București a diminuat mult bugetul echipei de volei feminin pentru sezonul viitor, urmând să se bazeze, cel mai probabil, pe jucătoare tinere și pe românce.

„Un vis devenit realitate”

Adelina Budai-Ungureanu este foarte fericită după acest transfer. „Cred că e pasul nomal pe care trebuia s-l fac în cariera mea”.

În chiar ziua în care a împlinit 19 ani, Adelina Budai-Ungureanu a parafat transferul în Italia, la Cuneo. Născută într-o familie de sportivi, la Botoșani, tatăl și mama ei fiind și ei jucători de volei, Adelina nu putea alege altceva.

La 1,87 metri înălțime, a ajuns la 14 ani să joace la Agroland Timișoara și la 16 ani juca în prima ligă. Când echipa de pe Bega s-a desființat, a trecut la 17 ani la Dinamo București. Apoi a făcut pasul la CSM București, debutând cu „tigroaicele” în Liga Campionilor.

A ajuns și la echipa națională cu care în această toamnă va participa la primul ei Campionat European de senioare. Din cantonamentul „naționalei”, de la Alexandria, Adelina spune că parcă trăiește un vis.

„Sunt foarte fericită. Abia aștept să ajung la echipa de club să-mi cunosc noile colege, antrenorii, Sunt entuziasmată și nerăbdătoare în același timp. Am auzit doar lucruri pozitive despre Cuneo, despre echipă, despre fani. M-am apucat deja să învăț limba italiană pentru a mă adapta mai ușor. Mulțumesc familiei mele că mi-a fost alături și m-a ajutat să-mi îndeplinesc visul, acela de a ajunge să joc în cel mai puternic campionat din lume, în Italia”, a declarat Adelina.

„Să vă așteptați la o mare surpriză din partea echipei naționale la Campionatul European. Spun asta pentru că muncim foarte mult în cantonament, atmosfera e una foarte bună și suntem capabile de niște jocuri foarte bune” Adelina Budai-Ungureanu

Considerată una dintre cele mai frumoase jucătoare

Adelina Budai-Ungureanu este o voleibalistă valoroasă, dar și o sportivă frumoasă. Blonda cu ochi albaștri e considerată una dintre cele mai sexy voleibaliste. De altfel, are un corp de invidiat. La cei 1,87 metri, Adelina ar putea oricând face trecerea în modeling, dar spune că mai are multe de arătat în volei, sportul care reprezintă totul în viața ei.

adelina budai ungureanu 8 +20 FOTO

Citește și:

EXCLUSIV Primăria București pornește haosul la CSM! I-a cerut lui Gabi Szabo să închidă anumite secții + scandal la echipa de handbal

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  30 Iulie 2019, 13:45

De când a preluat puterea ca șef al secției Sporturi de la GSP, domnul Ursescu are pentru volei atingeri vinovate cu termenul de subiectivism. Este frumos domnule? Este deontologic? Nu, dar ce contează

Vezi toate comentariile (1)
Comentează