SPORTURI  »  VOLEI  »  CE

Geani Crețu, bronz cu Slovenia la Campionatul European de volei masculin

FOTO: CEV.eu
FOTO: CEV.eu

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 22:00 / Actualizat sambata, 16 septembrie 2023 22:00

Slovenia, naționala antrenată de românul Geani Crețu, a obținut medalia de bronz la Campionatul European de volei masculin. Slovenii au trecut în finala mică de campioana olimpică Franța, scor 3-2 (25-22, 25-16, 21-25, 18-25, 15-11).

  • Marea finală se joacă chiar în aceste momente între Italia și Polonia.
  • România s-a oprit în sferturile de finală ale Campionatului European și s-a clasat pe un meritoriu loc 7.

Geani Crețu, fostul mare voleibalist al lui Dinamo, trăiește și muncește de 30 de ani în afară României. În sezonul 2021/2022 a cucerit Liga Campionilor la băieți, cu polonezii de la ZAKSA Kedzierzyn-Kozle, iar acum a condus naționala Sloveniei spre bronzul european.

Patrick Mouratoglou s-a întâlnit cu Serena Williams în săptămâna verdictului primit de Simona Halep
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
Patrick Mouratoglou s-a întâlnit cu Serena Williams în săptămâna verdictului primit de Simona Halep

Pentru sloveni a fost a 4-a medalie europeană din istorie. Mai cuceriseră argintul în 2015, 2019 și 2021.

Geani Crețu: „Poate auzim și de volei, nu doar de fotbal”

În urmă cu o săptămână, Crețu a avut un discurs virulent când a auzit că meciurile României din grupe și optimi de la Campionatul European nu au fost transmise la televizor. Doar eșecul cu Franța, campioana olimpică en-titre, din sferturi , a putut fi urmărit pe TVR 1.

Geani Crețu, bronz cu Slovenia la Campionatul European de volei masculin

Băieții au fost deosebiți. Doar Aciobăniței joacă afară, ceilalți 13 în competiția internă. Să scrieți cu litere mari asta! Este o chestie deosebită, tot respectul pentru Sergiu (Stancu, selecționerul României). I-a dus la un alt nivel.

Mai spune unde se mai întâmplă asta în lume, să nu fie meciurile televizate?! Dacă se arată la televizor meciuri de Liga 2 și Liga 3 de fotbal, cum să promovăm voleiul? Nu transmiteți un meci din VNL, nu transmiteți Campionatul Mondial, nici Liga Campionilor.... acolo a fost și un român, a câștigat.

Toată lumea transmitea, România nu. Înseamnă că undeva se greșește. E păcat pentru ce realizează băieții ăștia. Merge familia mea, care era în Slovenia, la Verona pentru a vedea România - Italia, deschiderea la Europeanul de fete. Acolo nu se mai jucase de 35 de ani.

Noi, la televizor dăm meciuri din niște calificări ale calificărilor în Liga Campionilor. E o rușine! Acolo erau fete de 19-20 de ani, poate mai au bunici și le-ar fi plăcut să le vadă jucând. Tot respectul pentru băieții și fetele astea
- Geani Crețu

Citește și alte știri din sportul internațional: 

România a cucerit 12 medalii la „Jocurile Invictus 2023”

Danielle Collins laudă intervenția ITIA » Cum a ocolit întrebarea directă despre Simona Halep

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
atomiculdan
atomiculdan  •  17 Septembrie 2023, 12:48

Ce spune Dl.Cretu tine de cultura și educația sportiva care la noi exista dar lipsește cu desăvârșire vorba lui Nenea Iancu.Partea sportiva vine în concordanta cu lipsa de cultura și educație în general.Pe noi ne caracterizează cultura micilor cu bere și a sarmalelor cu șpriț.Scoala intr-o Românie Educata umbla cu capul spart .Elita asa zisa se scalda în comoditate și lux doar ca să tacă si sa își închipuie ca trăim într-o tara civilizata.Somn ușor Românie educata , ca de deșteptat, cum zice imnul,nici o șansă.

rumunek
rumunek  •  17 Septembrie 2023, 10:47

Televiziunea de stat are obligația să transmită astfel de meciuri ale reprezentativelor naționale in competiții majore. Văd că nici dezastrele de la rugby nu le mai transmite TVR. Probabil nu ajung banii, trebuie ținuți pe salarii mari tot felul de apropiați ai unor șefi și șefuleți. În alte țări apropiate nouă, exemplu Polonia, această obligație e stipulată în legea de funcționare a postului public.

leonardv13
leonardv13  •  17 Septembrie 2023, 03:02

Am avut ocazia de al vedea dând lovitura de start la un meci de baschet din 'final eight-ul ' Cupei României desfășurat în Sala Sporturilor din Constanța în acest an , și apoi sa îl vad cum se așează în tribună și urmărește meciul. Nu știam nimic deapre acest om, însă mi-a fost de ajutor internetul ce mi-a dezvălui toate realizăririle acestui om și iubirea pentru jocul de volei. Un fan al acestui sport fiind și urmărind meciurile echipei locale din Constanța am putut vedea la lucru majoritatea jucătorilor convocați la națională. Dar când banii din fotbal primează față de spectaculozitatea din jocul volei era de așteptat sa nu putem urmări evoluția jucătorilor/jucătoarelor ce ne-au reprezentat în aceste competiții sportive internaționale. Necalificările echipelor de fotbal 'profesionist 'în grupele celei de-a treia competiție Europeană pe numele ei Conference League au fost transmise de majoritatea televiziunile cu profil sportiv din țară. Însă pentru un meci de volei jucat de reprezentativa țării noastre în cadrul Campionatului European cu o mare însemnătate - sferturi de finala- ca de grupe nici nu s-a pus problema, nu s-a găsit o amărâtă' de televiziune cu profil sportiv sa se sacrifice și să televizeze altceva în afară de fotbal! A trebuit sa fie trași de mânecă de o persoana cu ștate vechi în voleiul românesc și internațional pentru a se lepăda de indolența cu care este tratat acest joc ce nici măcar în momentele de glorie nu poate fi urmărit de către populației!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează