SPORTURI  »  VOLEI  »  INTERVIU EXCLUSIV

Giovanni Caprara, omul cu succesul » Italianul care a adus titlul la Târgoviște

Caprara îi dă indicații belgiencei Van Vyver FOTO Cristi Preda
Caprara îi dă indicații belgiencei Van Vyver FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 19 aprilie 2021 15:34 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 17:17

Primul titlu de volei din istoria CSM Târgoviște se leagă în mare măsură de italianul Giovanni Caprara. Tehnicianul italian este cel care a așezat excelent echipa în teren și i-a dat strălucire

Este unul dintre cei mai valoroși antrenori din lume. La 58 de ani, Giovanni Caprara are o carte de vizită impresionantă. E campion mondial cu naționala Rusiei, e multiplu campion în Italia, a câștigat Liga Campionilor pe când pregătea pe Eczacibasi Istanbul. A antrenat naționalele Rusiei, Azerbaidjanului, Greciei și Olandei.

De duminică, Caprara și-a trecut în palmares și titlu de campion al României, cu CSM Târgoviște. Aducerea lui Caprara la Târgoviște a fost mutarea câștigătoare pentru conducerea clubului din vechea cetate de scaun a Țării Românești. Un antrenor scump, dar care până la urmă și-a realizat obiectivul. Un tehnician pe care Târgoviște dorește să-l țină în continuare.

- Domnule Caprara, cum vă simțiți în postura de campion al României? 
- Sunt foarte recunoscător că am putut lua parte la acest titlu. Sunt mândru de jucătoarele mele, de ce au reușit să realizeze. 

- Când ați acceptat postul, ce știați de Târgoviște? 
- Nu știam prea multe. Eu am venit de o lună de jumătate. Scopul meu a fost să îmbunătățesc jocul echipei. Ușor-ușor, meci cu meci, am reușit să fim mai buni, să realizăm această performanță de care suntem foarte mândri. 

- Volei Alba Blaj era favorită. Cum ați reușit să le învingeți de trei ori? 
- Nu e meritul meu, este meritul fetelor care au făcut ceea ce le-am cerut, au căutat să devină tot mai bune și așa am reușit să câștigăm de trei ori cu Blajul. 

- Cum vedeți nivelul campionatului României? 
- Sincer să vă spun, nu e nivelul la care am fost obișnuit să joc. Dar pentru mine e mai important că jucătoarele și clubul își doresc să crească și să facă performanță. Muncesc din greu. Sunt toate ingredientele ca acest nivel să crească.

Luptă pentru calificarea în grupele Ligii 

Giovanni Caprara, omul cu succesul » Italianul care a adus titlul la Târgoviște
CSM Târgoviște la primul titlu de campioană FOTO Cristi Preda

- Ce veți face, veți rămâne la Târgoviște? 
- Nimeni nu a vorbit cu mine, nu am discutat prelungirea contractului, dar o vom face cu siguranță în viitorul apropiat. 

- Credeți că Târgoviște se poate califica în grupele Ligii Campionilor? 
- Nu pot să răspund la o asemenea întrebare. În primul rând nu știu pe ce jucătoare se va baza echipa în sezonul viitor, nu știu dacă voi rămâne aici și nu știu ce adversari vom întâlni. Un lucru e sigur. Această echipă este gata să lupte pentru calificare. Cu jucătoarele de acum, cred că ne putem bate la calificare. Nu știu dacă putem chiar în Champions League, dar cu siguranță în CEV Cup sau în Challenge Cup, da. 

- Dacă ați rămâne antrenor la Târgoviște, ce jucătoare ați păstra la echipă? 
- Dacă ar fi după mine eu le-aș păstra pe toate, dar nu știu care sunt planurile conducerii. 

- Ați celebrat acest titlu, dar din păcate fără fani.
- S-a simțit lipsa fanilor, dar pentru mine a fost și un avantaj. Nu cunoșteam jucătoarelor, iar în lipsa spectatorilor am putut să le dau fetelor mult mai ușor indicații. Dacă ar fi fost fanii și gălăgia din sală, nu ar mai fi fost posibil așa ceva.

10.000 de euroe contractul lunar pe care-l încasează la Târgoviște antrenorul Giovanni Caprara

"Depindem mult de buget!"

 Gabriel Boriga este city manager al orașului Târgoviște și este cel care se ocupă îndeaproape de echipa de volei. Fost primar în Târgoviște, Gabriel Boriga a declarat după ce echipa a cucerit titlul, că "așteptăm acum să vedem pe ce buget ne vom putea baza în viitorul sezon. În funcție de buget, vom putea să știm ce jucătoare păstrăm, dacă putem semna în continuare cu Giovanni Caprara. Și înscrierea noastră în grupele Ligii Campionilor depinde tot de acest aspect", a declarat Boriga. Oficialul recunoaște că s-a vorbit cu jucătoarele, cu antrenorul, și se așteaptă acum oficierea contractelor. 

Vine și Irina Kirilova? 

Surse din cadrul echipei târgoviștene spun că Giovanni Caprara a bătut palma în privința viitorului său și va rămâne la echipă. Mai mult, antrenorul italian o va aduce la CSM Târgoviște și pe soția sa, Irina Kirillova, campioana olimpică cu URSS în 1988 la Seul, una dintre cele mai valoroase voleibaliste din lume din toate timpurile. Irina Kirilova (55 de ani) ar urma să ocupe funcția de antrenor secund.

Echipa Cristinei Pîrv a promovat în prima ligă

Giovanni Caprara, omul cu succesul » Italianul care a adus titlul la Târgoviște
Nicoll și Cristina Pîrv

ACS Volei Cristina Pîrv Turda, echipa manageriată de fosta mare jucătoare a României, a reușit promovarea în prima ligă. În turneul de promovare de la Craiova, echipa turdeană a învins Dacia Mioveni cu 3-1 și pe CSM Focșani 2007 cu 3-0. A pierdut duelul cu SCMU Craiova, 0-3. Turda și Craiova au promovat însă împreună pe prima scenă. La ACS Volei Cristina Pîrv Turda evoluează și Nicoll Pîrv (foto), fiica de 17 ani a fostei mari jucătoare.

Sărbătoare la Târgoviște! Primul titlu din istorie la volei

Arcada Galați e campioana României cu o etapă înainte de final!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează