SPORTURI  »  VOLEI  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

Inaugurare cu show » Noua sală din Blaj găzduiește Supercupa României la feminin și masculin

Arcada Galați și SCMU Craiova se reîntâlnesc în Supercupă Foto sportpictures
Arcada Galați și SCMU Craiova se reîntâlnesc în Supercupă Foto sportpictures

Articol de - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 19:40 / Actualizat vineri, 29 septembrie 2023 21:01

Primul meci, Supercupa masculină, va începe la ora 16:00 și va opune campioana CSM Arcada Galați și deținătoarea Cupei României, SCMU Craiova. Finala feminină, programată la ora 19:00, va pune față în față campioana, CSM Volei Alba Blaj și deținătoarea Cupei, CSM Lugoj

Blajul a reușit, în fine, ceea ce și-a dorit de mult: să aibă o sală corespunzătoare tuturor normelor, cu 2.000 de locuri, astfel încât să poată găzdui acasă meciurile perlei orașului, echipa feminină CSM Volei Alba. 

Tocmai de aceea, inaugurarea oficială va fi una de ținut minte peste ani fiindcă se va face cu disputarea meciurilor din Supercupa României atât la feminin, cât și la masculin. Totul se va încheia cu un concert al trupei Voltaj.

După recentele rezultate luminoase ale naționalelor la Campionatul European, băieții ajungând în sferturile de finală, iar fetele în „optimi”, întrecerile naționale atrag mai mult interes. 

La Blaj vor evolua sâmbătă patru componenți ai naționalei, Marian Bala și Andrei Butnaru de la campioana Arcada Galați, pregătită de antrenorul reprezentativei, Sergiu Stancu, respectiv Robert Călin și Sergio Diaconescu de la SCMU Craiova.

Sergiu Stancu: „Șansele sunt 50-50”

„Începem sezonul cu o luptă pentru trofeul Supercupei. Dacă vom câștiga, e bine, dacă nu, nu va mai fi la fel”, a spus, în glumă, Stancu pentru site-ul Federației Române de Volei. „Craiova e o echipă foarte bună, a făcut câteva transferuri excelente, ne-a luat Cupa României sezonul trecut, totul este deschis, de aceea spun că șansele sunt 50-50 la sută”, a apreciat tehnicianul Arcadei.

Inaugurare cu show » Noua sală din Blaj găzduiește Supercupa României la feminin și masculin
Sergiu Stancu, antrenorul de la Arcada Galați și al naționalei Foto sportpictures

De partea cealaltă, fostul selecționer Dănuț Pascu crede că Arcada pornește din postură de mare favorită pentru că are un lot mai bun și un antrenor pe val.

„Noi a trebuit să schimbăm tot lotul aproape, au mai rămas doar Călin și Diaconescu. Am avut o perioadă de transferuri foarte grea”, a explicat tehnicianul oltenilor pentru aceeași sursă. 

Sperăm la un spectacol în meciul de la Blaj. Noi asta ne dorim, să jucăm bine și să lăsăm o impresie bună”, a punctat Pascu.

Respectăm ce s-a întâmplat în Liga Campionilor, în care premierea va fi la sfârșitul celei de-a doua finale. Vor fi două podiumuri separate, pentru fetele și băieții câștigători. Încercăm să creem ceva mai frumos, mai spectaculos, în care și sportivul să fie respectat, să fie și el în centrul atenției – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei

Alba Blaj - CSM Lugoj, rivalitate cu repetiție

Supercupa masculină se va disputa la începutul reuniunii, de la ora 16:00, urmată de cea feminină, de la ora 19:00, în care se înfruntă campioana, CSM Volei Alba Blaj și deținătoarea Cupei, CSM Lugoj. Coordonatoarea gazdelor este chiar ridicătoarea naționalei de senioare, Iarina Axinte.

Inaugurare cu show » Noua sală din Blaj găzduiește Supercupa României la feminin și masculin
Iarina Axinte, coordonatoarea de la Alba Blaj, în acțiune Foto sportpictures

Blajul are mereu obiective mari în toate competițiile. Asta e mentalitatea, trebuie să câștigăm. Așa trebuie să gândească și jucătoarele, toată lumea de lângă echipă”, a spus Stevan Ljubicic, antrenorul de la Alba, pentru site-ul FR Volei.

„Ne bucurăm că avem o casă nouă, o sală așa cum puține echipe au. Nu vom mai fi nevoiți să facem naveta, să jucăm pe la Sibiu, Tg. Mureș. Acum fanii noștri ne vor fi alături și noi vom lupta pentru ei”, a adăugat el.

1 e numărulSupercupelor României câștigate de Alba Blaj, în 2021

Duelurile cu Lugojul au fost întotdeauna grele și nici de data aceasta nu va fi simplu. „Noi i-am învins mereu în campionat, ei ne-au învins în Cupa României și Supercupă anul trecut. Au o echipă cu mai multă experiență, noi avem anul acesta o echipă tânără, dar care își dorește performanță”, a declarat Ljubicic pentru sursa citată.

Antrenorul de la Lugoj, Ugljesa Segrt, spune că și în acest an formația sa se va bate cât va putea de bine. „Sezonul trecut am câștigat Supercupa, într-un altfel de format, deși noi porneam cu șansa a patra. Acum va fi un singur meci și se poate întâmpla orice. Noi suntem pregătiți să facem un meci bun la Blaj, să ne batem, să câștigăm, de ce nu?”, a subliniat tehnicianul sârb. 

Citește și: 

CSM București și Rapid au nevoie de victorii în etapa a 4-a a Ligii Campionilor » „Tigroaicele” sunt favorite cu Savehof, Rapid o înfruntă pe finalista ediției trecute
LIGA CAMPIONILOR
CSM București și Rapid au nevoie de victorii în etapa a 4-a a Ligii Campionilor » „Tigroaicele” sunt favorite cu Savehof, Rapid o înfruntă pe finalista ediției trecute
Sezonul intern de volei se deschide sâmbătă, în noua sală de la Blaj, cu cele două meciuri din Supercupă
CAMPIONATE NAȚIONALE
Sezonul intern de volei se deschide sâmbătă, în noua sală de la Blaj, cu cele două meciuri din Supercupă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
TraianX
TraianX  •  30 Septembrie 2023, 14:23

Felicitari Consiliului local Blaj ca si Consiliului judetean Alba ,care au construit, in vreme ce altii au demolat echipe sali de sport.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează