SPORTURI  »  VOLEI  »  CVM TOMIS CONSTANŢA - LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK, AZI, ORA 18:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 2

La masa bogaţilor » CVM Tomis Constanţa joacă azi în primul meci de play-off, cu ruşii de la Lokomotiv

Bojan Janici este unul dintre oamenii de bază ai echipei din Constanța // Foto: cev.lu
Bojan Janici este unul dintre oamenii de bază ai echipei din Constanța // Foto: cev.lu

Articol de - Publicat miercuri, 11 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 februarie 2015 21:50

Prima echipă din România calificată în play-off-ul Ligii Campionilor, CVM Tomis Constanţa, joacă azi împotriva ruşilor de la Lokomotiv Novosibirsk.

Calificată în premieră în play-off-ul Ligii Campionilor, CVM Tomis nu a avut noroc la tragerea la sorţi, chiar dacă a cîştigat grupa din care a făcut parte.

Aruncaţi în a doua urnă valorică, după decizia Confederaţiei Europene de Volei de a oferi găzduirea Final-Four-lui competiţiei unei echipe clasate pe locul secund, Berlin Recycling Volleys, constănţenii se vor duela în primul tur tot cu o cîştigătoare de grupă, Lokomotiv Novosibirsk.

Chiar şi aşa, elevii lui Martin Stoev nu au dezarmat. Vor să dea peste cap toate calculele hîrtiei şi să spargă "blocada" rusă din cea mai puternică întrecere europeană intercluburi. Primul pas poate fi făcut în această seară, cînd campioana României joacă, pe teren propriu, manşa tur a "dublei" cu gruparea din Siberia.

Premieră onorantă
Constănţenii vor întîlni pentru prima oară într-un meci oficial o cîştigătoare a Ligii Campionilor, Lokomotiv cucerind trofeul în urmă cu doi ani. Faima adversarilor nu-i sperie însă, iar obiectivul pentru prima manşă este unul clar, victoria. "Dacă vom cîştiga trei puncte pe teren propriu, vom avea şanse de a merge mai departe. Dacă nu, va fi extrem de greu în Rusia", a spus antrenorul Martin Stoev.

Avertismenul tehnicianului bulgar a avut efectul dorit, elevii săi fiind extrem de motivaţi. "Cu siguranţă, va fi cel mai tare meci pe care îl jucăm în acest sezon. Avem încredere că putem face o partidă bună şi să cîştigăm pe teren propriu. Totuşi, ruşii pornesc cu prima şansă, pentru că au o echipă de mare valoare, cu jucători care au cucerit trofeul", a explicat centrul Andrei Spînu. "Îi respectăm, dar nu facem nici un pas înapoi. Vom da totul pentru noi, pentru club şi pentru România", a completat Andrei Laza.

Obişnuit cu ruşii
Cel mai încrezător în şansele campioanei României la calificare este sîrbul Bojan Janici, obişnuit cu duelurile împotriva lui Lokomotiv după ce a jucat timp de trei ani în Rusia. Medaliat cu bronz la Campionatele Europene şi Mondiale, extrema în vîrstă de 33 de ani a evoluat la Iaroslavih Iaroslavl şi Fakel Novi Urengoi, echipe din partea inferioară a ierarhiei din Rusia.

"Este un adversar care joacă într-unul dintre cele mai valoroase campionate din lume şi are mai mulţi internaţionali ruşi în lot, dar şi stranieri de valoare, însă nu ne este frică. Abia aştept să înceapă meciul! Ştiu cum joacă această echipă şi sînt optimist. Ei pornesc favoriţi, pe hîrtie, dar noi vom încerca să jucăm la potenţialul nostru maxim şi sperăm să obţinem un rezultat mare", a mărturisit Janici.

Pentru preşedinte
Duelul cu ruşii vine într-un moment dificil pentru CVM Tomis, după ce preşedintele grupării de pe litoral, Sorin Strutinsky, a fost arestat la cererea DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă. Conducerea clubului i-a asigurat însă pe jucători că nu se schimbă cu nimic condiţiile contractuale şi nici obiectivele fixate pentru acest sezon.

"Sîntem într-o situaţie dificilă, dar numai din punct de vedere afectiv. Faptul că preşedintele clubului nostru a fost reţinut, pentru o anumită perioadă de timp, creează o stare de disconfort. CVM Tomis este o structură privată şi întotdeauna s-a autofinanţat. În plus, a folosit şi foloseşte în continuare surse de finanţare şi de la bugetul de stat, prin respectarea legalităţii, acest lucru însemnînd proiecte din fonduri nerambursabile. Este adevărat că s-a creat o stare de tensiune în sînul echipei, dar, prin modul în care am jucat şi am cîştigat ultimele meciuri, cred că am dovedit, în primul rînd, că sîntem alături de preşedintele clubului, iar în al doilea rînd, că sîntem sportivi şi că noi ne exprimăm numai pe terenurile de sport", a declarat Serhan Cadîr, directorul executiv al CVM Tomis.

Echipă de top
Ruşii au sosit la Constanţa încă de luni după-amiază, dar au refuzat să facă declaraţii. În lotul deplasat se regăsesc cinci dintre jucătorii care au ridicat trofeul deasupra capului în urmă cu două sezoane. Antrenorul Andrei Voronkov este şi selecţionerul Rusiei, iar doi dintre elevii săi, rusul Aleksandr Butko şi americanul David Lee, au în palmares titlul olimpic. Lokomotiv, care  are un buget de 4 milioane de euro, se află la a patra participare consecutivă în Liga Campionilor şi a cîştigat Grupa B, cu cinci victorii şi un singur eşec.

5 victorii a obţinut CVM Tomis în faza grupelor

"Spectatorii sînt foarte importanţi pentru noi, fiindcă ştiu să ne susţină, şi aş vrea să văd o sală plină" (Martin Stoev, antrenor CVM Tomis)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  11 Februarie 2015, 20:19

au batut rusii la dobrogeni ca la fasole uscata.

saramago
saramago  •  11 Februarie 2015, 10:56

În prima manşă a playoff+ului CL, Halkbank Ankara + Belogorie Belgorod 3+1 (20, -20, 24, 26). Se anunţă un retur de foc pe terenul deţinătoarei trofeului.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează