SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

La rusi

Articol de GSP - Publicat luni, 08 octombrie 2007 00:00

Cristina Parv si Giba, campion mondial cu Brazilia, si-au schimbat recent domiciliul. Cei doi s-au mutat in Rusia pentru ca Giba va evolua in urmatorii doi ani la Iskra Odintsovo. Giba a debutat simbata cu dreptul in campionatul Rusiei, Iskra cistigind simbata seara cu 3-2 intilnirea cu Lokomotiv Novosibirsk. Cristina s-a retras din activitate si se ocupa acum de cresterea fetitei lor, Nicoll.

-Cristina, cum ati fost primiti in Rusia?
-Mult mai bine decit ne asteptam. Ne-au dat o casa superba, cu trei etaje, cu gradina, masina cu sofer, ne-au oferit toate conditiile. Sala este minunata, au conditii exemplare la Odintsovo. Este un club in care s-au investit sase milioane de dolari pentru acest sezon. N-am vazut asa structura in Europa.

-Este totusi o schimbare pentru voi, dupa Brazilia si Italia, doua tari latine acum v-ati mutat intr-o tara slava...
-Este, intr-adevar! Trebuie sa invatam si limba. Nu stim inca nici sa citim foarte bine, dar intelegem. In urma cu doua saptamini, cind am venit aici, nu stiam nimic. Dar asta e, o sa invatam si rusa.

- Cristina, cum a jucat Gilberto in primul sau meci din Rusia?
- Foarte bine, dar la un moment dat a trebuit sa-l cert putin din tribune. N-a primit multe mingi pentru a ataca si nu a mai fost atit de concentrat, asa ca am tipat la el. Simteam ca are nevoie de ajutorul meu. Dupa aceea, chiar a facut un meci foarte frumos.

- Iskra participa si in cupele europene, asa ca sint sanse ca Gilberto sa se intilneasca si cu o echipa romaneasca pe traseu, Tomis Constanta participa si ea in CEV Cup...
- Mi-ar placea sa se intimple asa. Cu siguranta, vom veni in tara daca se va ivi o astfel de ocazie. Pina atunci, poate vom reusi sa ajungem in Romania chiar la sfirsitul lunii octombrie

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează