VOLEI  ·  VOLEI

Marian Ștefan, omul care conducea de 12 ani voleiul la Dinamo, s-a pensionat. ”E vremea celor mai tineri!”

Nneka Onyejekwe a venit sezonul trecut la Dinamo și a ales să rămână la echipa bucureșteană FOTO sportpictures.eu
Nneka Onyejekwe a venit sezonul trecut la Dinamo și a ales să rămână la echipa bucureșteană FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2020 14:10 / Actualizat marti, 14 iulie 2020 14:58

Team-managerul lui Dinamo își dorește ca echipa să joace în Liga Campionilor și a perfectat deja patru transferuri foarte interesante. ”Dinamo se va bate la titlu”, spune Marian Ștefan

De numele lui Marian Ștefan s-a legat numele echipei de volei de la Dinamo în ultimii 12 ani și jumătate. "Piticu'", cum este supranumit oficialul din Ștefan cel Mare în volei, a trebuit însă să se pensioneze în această vară, la 57 de ani.

"Așa e în Ministerul de Interne, te pensionează calculatorul! Dar țin să mulțumesc Clubului Dinamo pentru tot ceea ce am realizat în acești 12 ani. Mulțumesc și colegilor mei, cu care am lucrat în această perioadă. M-am ocupat în special de volei, dar să nu se uite că am fost vicepreședintele clubului la jocuri sportive! Și handbalul, și baschetul au fost copiii mei", a declarat Marian Ștefan.

Marian Ștefan e un tip coleric, gata să facă orice pentru echipa sa FOTO sportpictures.eu
Marian Ștefan e un tip coleric, gata să facă orice pentru echipa sa FOTO sportpictures.eu

Un proiect de viitor

Vicecampioana României în sezonul trecut, Dinamo se va înscrie în actuala ediție în preliminariile Ligii Campionilor. "Am vorbit cu președintele clubului, domnul Ionuț Adrian Popa, și există certitudinea de a ne înscrie în Liga Campionilor. Dinamo are o tradiție în volei, a câștigat cele mai importante trofee, are medaliați olimpici. Atât timp cât vor exista aceste lucruri, voleiul în Dinamo nu va muri", crede Marian Ștefan. El a fost cel care a creionat formația pentru sezonul viitor, înainte de a se pensiona. 

A transferat la echipa bucureșteană patru jucătoare străine, de mare valoare: Nasia Dimitrova (centru, Bulgaria), Kristina Gunceva (coordonatoare, Bulgaria), Millagros Collar (fals, Spania) și Tassia Silva (libero, Brazilia). În plus, două dintre jucătoarele de bază ale formației, Nneka Onyejekwe și Maria Karakașeva, vor continua în alb-roșu. "Dinamo se va bate la titlu în următorul sezon. Va fi, după părerea mea, o luptă în trei, cu Blaj și Târgoviște. Noi avem o treime din bugetul lor, la echipă noi avem 7 junioare și 7 senioare, dar vom face totul pentru a ieși campioni", a subliniat Marian Ștefan.

Millagros Colar joacă în naționala Spaniei și revina la Dinamo după 5 ani
Millagros Colar joacă în naționala Spaniei și revina la Dinamo după 5 ani

Bancă tehnică nouă

Dinamo va avea în sezonul viitor și antrenori noi. Director tehnic va fi Adrian Radu, iar antrenor va fi sârbul Milos Gavrilovici, soțul Mariei Karakașeva. Acesta va fi ajutat de Alida Marcovici, fosta mare internațională română.

"Nu sunt rapidist!"

În trecutul său, Marian Ștefan a trecut pentru patru sezoane și pe la Rapid, echipă cu care a câștigat de două ori campionatul în România. "Am fost acuzat că sunt rapidist, dar nu sunt. Viața m-a purtat și la Rapid, am fost la RATB, am câștigat și acolo două campionate, am fost la băieți, la Petrom Ploiești, am cucerit titlul în trei rânduri. Dar Dinamo a fost locul în care m-am stabilit, casa mea pentru 12 ani și jumătate!", a spus Ștefan.

Marian Ștefan glumește și spune că era normal să fie pensionat de calculator. "Nu-mi pare rău și știi de ce? Pentru că sunt bătrân, am 57 de ani. Dacă aveam 45, atunci, da! Dar acum e vremea să vină alții mai tineri. Voleiul a fost și va rămâne viața mea. Datorită voleiului sunt cine sunt, prin el m-am realizat ca om", a declarat Marian Ștefan.Incredibil ce s-a ales acum de fondatorul jocului Caritas. A fost unul dintre cei mai bogați români
Libertatea
Comentarii (2)
Vladimir Boerencu  •  16 Iulie 2020, 18:58

E bine la Dinamo . cu 12 ani vechime se iese la pensie la 57 de ani. Pentru cei care au muncit si au avut responsabilitati mult mai mari nu sunt bani pentru o pensie decenta.

Ticu Troya  •  14 Iulie 2020, 16:46

Am avut ocazia sa stau de mai multe ori de vorba cu el . Jura ca e rapidist !!

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Handbal F, Liga Campionilor
Rostov-Don - Bietigheim
Digi 2, Telekom 2
14:30 Fotbal, Premier League
Wolves - West Brom
Eurosport
16:00 Fotbal, Serie A
Bologna - Verona
Digi 4, Telekom 4
16:30 Fotbal, Bundesliga
Borussia Dortmund - Mainz
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
16:30 Handbal M, CM 2021
Belarus - Coreea de Sud
Digi 3
17:00 Handbal F, Liga Campionilor
CSM București - Vipers Kristiansand
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Nimes
Digi 4, Telekom 4
19:00 Handbal M, CM 2021
Austria - Franța
Digi 3
19:30 Fotbal, Premier League
Aston Villa - Everton
Eurosport
20:00 Fotbal, Liga 1
Dinamo - Chindia
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Handbal M, CM 2021
Chile - Suedia
Digi 3, Telekom 3
21:45 Fotbal, Serie A
Sampdoria - Udinese
Digi 4, Telekom 4
22:00 Fotbal, Ligue 1
Angers - PSG
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Premier League
Leicester - Southampton
Eurosport
23:15 Handbal M, CM 2021
Rusia - Slovenia
Digi 3
Program TV complet
Liga 1