SPORTURI  »  VOLEI  »  LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK-CVM TOMIS CONSTANŢA, ORA 15:00, ÎN DIRECT PE DIGI 1

Meci de adio » CVM Tomis Constanţa îşi încheie azi drumul european din acest sezon

Bojan Janici caută breşa în apărarea adversă // Foto: Marian Muscalu - Telegraf Constanţa
Bojan Janici caută breşa în apărarea adversă // Foto: Marian Muscalu - Telegraf Constanţa

Articol de - Publicat miercuri, 18 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 februarie 2015 22:20

Devenită prima echipă din voleiul masculin românesc prezentă în faza eliminatorie a Ligii Campionilor, CVM Tomis Constanţa îşi încheie aventura europeană din acest sezon cu un meci de gală.

Constănţenii joacă azi, de la ora 15:00 (în direct la Digisport 1), manşa retur din prima rundă a play-off-ului, în fieful ruşilor de la Lokomotov Novosibirsk, cîştigători ai trofeului în urmă cu doi ani.

Şansele campioanei României de a merge între primele şase echipe din Europa s-au spulberat după eşecul dur suferit săptămîna trecută, 0-3, în tur. "Cred că a fost cel mai slab meci al nostru din acest sezon. Nu ştiu ce s-a întîmplat atunci, chiar dacă ruşii sînt clar mai buni. Nu au făcut greşeli şi le-a intrat totul. Noi nu am reuşit să cîştigăm nici măcar un set sau să ţinem scorul mai strîns, iar calificarea este decisă", a spus extrema sîrbă Bojan Janici.

"Ştim că deja este jucată calificarea şi mergem acolo pentru că trebuie să bifăm şi partida retur. Nu ne mai gîndim la victorie şi am început deja să ne pregătim pentru competiţiile interne. Nu putem să ne aventurăm să jucăm acolo cu prima echipă şi să încercăm imposibilul, ca să ne întoarcem în ţară foarte obosiţi sau chiar să riscăm unele accidentări. Nu vom juca acolo cu prima echipă, dar cei care vor intra în teren vor da maximumul", a adăugat centrul Andrei Spînu.

Fără antrenor
Constănţenii au ajuns la la Novosibirsk încă de luni dimineaţă, după drum extenuant pe ruta Constanţa - Istanbul - Novosibirsk, care a durat aproape 12 ore, şi au fost întîmpinaţi de un ger năpraznic şi de o temperatură pe măsură, -15 grade Celsius.

Din delegaţia grupării de pe Litoral nu face parte antrenorul Martin Stoev, rămas acasă din cauza unor probleme personale. Tehnicianul bulgar a evitat astfel o deplasare lungă cu avionul, fiind recunoscut faptul că preferă drumul cu autoturismul, după ce a trecut printr-un incident aviatic în urmă cu şapte ani. Locul său va fi luat de secundul Radu Began, dar strategia a fost deja trasată.

"Pentru noi, Liga Campionilor s-a încheiat, astfel că la Novosibirsk vom da şansa jucătorilor tineri, ca Aciobăniţei sau Vologa, să joace mai mult şi să capete experienţă", a mărturisit Stoev.

"Va fi un meci dificil, dar sper să facem ce nu am reuşit acasă şi să avem o evoluţie bună" ( Sergiu Stancu, centrul CVM Tomis)

"Am lucrat în aceste zile foarte mult la capitolul fizic, pentru a putea încheia sezonul în condiţii cât mai bune" ( Andrei Jekov, coordonator CVM Tomis)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
saramago
saramago  •  18 Februarie 2015, 16:27

Tomis: Petkov, Vologa, Janic, Zhekov, Tanasescu, Pavel, Stoian, Spanu, Simeonov, Aciobanitei, Resic, Laza. Echipele au fost lipsite de cate un titular important - Moroz, respectiv Stancu. Meciul a fost oficiat de sarbul Jankovic si de cehul Hudik. In urmatorul tur, ultimul inaintea final four-ului, Lokomotiv Novosibirsk va juca, cel mai probabil, cu team-ul din Rzeszow (polonii au batut in mansa tur, in deplasare, pe Friedrichshafen, echipa lui Stelian Moculescu, scor 3-2).

saramago
saramago  •  18 Februarie 2015, 16:23

Lokomotiv Novosibirsk a castigat cu 3-0 si returul cu Tomis Constanta din primul tur al playoff-ului CL. Dupa 25-13 si 25-12 in primele doua seturi, dobrogenii au opus o rezistenta mai darza in setul al treilea, cedat la 21. Acest lucru a fost posibil pentru ca tehnicianul lui Novosiba (numele de alint al echipei ruse) i-a retras pe banca pe titularii Butko, Divis si Volvich, iar pe cubanezul Camajo, spre finalul meciului, l-a distribuit in rol de coordonator. Au jucat echipele: Lokomotiv (antr. Andrei Voronkov): Lee, Divis, Volvich, Eremin, Komarov, Zemchyonok, Butko, Golubev, Abrosimov, Camejo, Leonenko, Samsonyshev. Tomis (antr. Radu Began; Martin Stoev nu a fazut deplasarea): cont.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close