SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Naționala de volei feminin a pierdut meciul cu Azerbaidjan, dar s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European

Articol de - Publicat joi, 29 august 2019 21:03

Naționala feminină a României a pierdut astăzi ultimul meci din grupa de la Europeanul de volei feminin, 0-3 în fața Azerbaidjanului, însă a prins un loc în optimile de finală. „Tricolorele” vor întâlni Serbia, campioana europeană și mondială en-titre.

Voleibalistele „tricolore” au început parcursul în grupa C de la Budapesta cu o înfrângere cu 0-3 în fața Olandei și l-au încheiat azi tot cu un insucces cu 0-3, în fața Azerbaidjanului. „Știam că adversara noastră are o mare motivație, dar noi nu am găsit deloc ritmul”, a spus Alexandra Trică.  

Româncele au înfruntat o formație în care a strălucit universalul Polina Rahimova. Echipa „tricoloră” a cedat primul set la 14, pe al doilea la 15 și pe al treilea la 21. „La începutul meciului nu am putut face nimic împotriva serviciului Polinei Rahimova. Jucătoarele noastre tinere nu au știut cum să gestioneze această situație. În pauze am încercat să să le ridic nivelul de încredere, iar în setul al treilea au arătat că pot juca mult mai bine”, a spus Luciano Pedulla, antrenorul României. 

Între cele două meciuri cu Olanda și Azerbaidjan, fetele noastre au obținut două victorii, cu Ungaria și Estonia, și o înfrângere, în fața Croației, acumulând șase puncte. Un total care le-a clasat pe poziția a patra, ultima calificantă. 

Meciul pentru „sferturi” se va juca la Ankara, pe 1 septembrie, iar adversara României va fi echipa de pe primul loc din grupa A, Serbia. „În optimi de finală avem șansă doar unu la sută, dar ne vom pregăti și vom încerca să jucăm mai bine”, a spus Alexandra Trică.  

Rezultatele României în Grupa C 

  • România-Olanda 0-3
  • România-Ungaria 3-1
  • România-Estonia 3-1
  • România-Croația 1-3
  • România-Azerbaidjan 0-3

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  29 August 2019, 22:22

E bine și așa ... pronosticul meu iniíal era "ultimul loc în grupă, detașat". Bravo fetele!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează