SPORTURI  »  VOLEI  »  CUPELE EUROPENE

Nouă echipe româneşti la Cupele Europene... de volei

Articol de GSP - Publicat marti, 10 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 10 mai 2011 13:36

Nouă echipe româneşti de volei, cinci la feminin şi patru la masculin, vor evolua în cupele europene în sezonul 2011-2012.

La feminin, campioana Tomis Constanţa va juca, în premieră, în Liga Campionilor, în timp ce Dinamo Bucureşti şi Ştiinţa Bacău în Cupa CEV, iar Unic Piatra Neamţ şi CSU Medicina Târgu Mureş, în Challenge Cup.

Repartiţia echipelor la masculin, în prezent, este următoarea: campioana Remat Zalău şi Dinamo Bucureşti, în Cupa CEV, Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Tomis Constanţa, în Challenge Cup.

"În funcţie de bugetele celorlalte echipe, rămîne în discuţie participarea în Liga Balcanică, dar încă nu există date oficiale în acest sens. Pe de altă parte, pot exista schimbări în privinţa campioanei la masculin, Remat Zalău. Ca şi anul trecut, clubul a făcut demersuri pentru obţinerea unui wild-card în Liga Campionilor, dar încă nu există un răspuns oficial din partea federaţiei europene", a declarat Gabriela Bulgariu, expert sportiv în cadrul FR Volei.

Tragerea la sorţi a meciurilor din Liga Campionilor va avea loc în 1 iulie, iar cele din Cupa CEV, respectiv Challenge Cup, în 25 iunie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
flafy
flafy  •  01 Iunie 2011, 22:22

sper ca transmite cineva meciurile din cupele europene!

andreicurpan94
andreicurpan94  •  15 Mai 2011, 16:47

Hai Stiinta Bacau!!!

trotinel_bm
trotinel_bm  •  11 Mai 2011, 09:05

baia mare din postura de vicecampiona participa intr-o cupa inferioara celei in care participa ocupanta locului 3 dinamo bucuresti? sau e doar o greseala in articol ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close