SPORTURI  »  VOLEI  »  CEV CUP / VOLEI ALBA BLAJ-VK PROSTEJOV 3-0

Pe repede înainte » Volei Alba Blaj, victorie-fulger în optimile de finală ale CEV Cup

Articol de - Publicat miercuri, 19 decembrie 2018 20:25

Volei Alba Blaj s-a impus în fața cehoaicelor de la VK Prostejov, scor 25-16, 25-12, 25-16, în optimile de finală Cev Cup la volei feminin. De o oră și un minut a avut nevoie vicecampioana Europei pentru a trece în minimum de seturi de cehoaicele de la Prostejov.

Volei Alba Blaj a făcut un meci excelent la Sibiu, în prima manșă din "optimile" CEV Cup. Echipa lui Darko Zakoci a făcut o demonstrație de forță în fața cehoaicelor de la VK Prostejov, care nu au făcut față ritmului impus. Ardelencele nu le-au lăsat oaspetelor nici o șansă, păstrând un ritm sufocant.

Au câștigat disputa în trei seturi, 25-16, 25-12, 25-16, după doar 61 de minute de joc. Americanca Sonja Newcombe cu 16 puncte și sârboaica Ana Lazarevici cu 13 au fost principalele realizatoare ale Blajului. Meciul i-a permis antrenorului Darko Zakoci să trimită în teren toate jucătoarele, rezervele făcând și ele față cu brio adversarului.

Calificarea în sferturile de finală e tot mai aproape, chiar dacă returul e programat la Prostejov, anul viitor, între 22 și 24 ianuarie. Dacă va trece de cehoaice, abia de acolo vicecampioana Europei va da de greu.

Va întâlni în turul următor pe învingătoarea dintre Galatasaray Istanbul (Turcia) și Ienisei Krasnoiarsk (Rusia). Pe teren propriu, Ienisei s-a impus la limită, 3-2.

Bacăul, succes în prelungiri

În aceeași fază a competiției, Știința Bacău a câștigat, tot pe teren propriu, 3-2 cu olandezele de la Sport Sliedrecht. Moldovencele au muncit din greu pentru succes.

Au condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, dar batavele au egalat de fiecare dată. În decisiv, setul a intrat în prelungiri, acolo unde Știința s-a impus cu 16-14. Denisa Rogojinaru cu 22 de puncte, a fost cea mai bună jucătoare a partidei. Returul e programat în Olanda, pe 22/24 ianuarie. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close