SPORTURI  »  VOLEI  »  CUPA ROMÂNIEI

Premieră! Event pentru ”tigroaice” » CSM București, victorie en-fanfare în finala Cupei României

FOTO: Facebook @Nikola Radosova
FOTO: Facebook @Nikola Radosova

Articol de - Publicat sambata, 28 aprilie 2018 19:02

După campionat, voleibalistele de la CSM București au câștigat în această după-amiază și Cupa României, trecând cu 3-1 de Volei Alba Blaj.

CSM București a cucerit sâmbătă pentru prima dată în istorie Cupa României la feminin, după ce a trecut în finala disputată la Bacău de Volei Alba Blaj, 3-1.

Bucureștencele câștigaseră lunea trecută și primul lor titlu în România, astfel că echipa pregătită de turcul Akbaș Ferhat a reușit eventul.

Revanșa nu a venit

Finala era una așteptată de toată lumea, între echipele care se bătuseră și la titlu.
Și după cum a început partida, părea că Blajul își va lua revanșa după ce pierduse campionatul. Echipa lui Darko Zakoc a câștigat primul set cu 25-21, în 25 de minute.

A urmat însă un marș forțat al bucureștencelor, care au pus tunurile pe ardelence, mai ales prin Ioana Baciu, Irina Trușkona sau Nicole Koolhaas. "Tigroaicele" au trecut rapid la conducere după 25-19 și 25-16.

Blajul a mai dat semne de revenire în setul 4. Cleger, Salaoru și celelate voleibaliste din Blaj au condus cu 8-4, 12-9, dar imediat șansele s-au risipit. CSM a ridicat din nou nivelul jocului și s-a impus cu 25-23, în cel mai lung set al jocului.
3-1, a patra victorie din cinci meciuri contra rivalelor din Blaj, în acest sezon, iar Cupa României se va muta din vitrina celor din Ardeal în cea a echipei din Capitală. 

21de puncte a reușit Ioana Baciu, principala realizatoare a finalei. Bucureșteanca a fost urmată de Ana Cleger, cubaneza de la Blaj, cu 19 puncte, și de coechipiera ei Irina Trușkina, cu 18

Se mută la București

Volei Alba Blaj își va muta cartierul general săptămâna viitoare la București, acolo unde va găzdui Final Four-ul Ligii Campionilor. Ardelencele își pun mai multe speranțe în evoluția lor în Ligă, mai ales că acolo vor avea drept de joc și noile transferuri, liberoul turc Melisa Memiș, dar și sârboaicele Tijana Maleševići și Nataša Krsmanovići.

Volei Alba Blaj va juca în semifinale, pe 5 mai, contra turcoaicelor de la Galatasaray Istanbul, în cealaltă semifinală urmând să se întâlnească Vakifbank Istanbul, deținătoarea trofeului, și echipa italiană Imoco Conegliano (Italia). 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează