SPORTURI  »  VOLEI  »  EUROPEANUL DE VOLEI

Revenire după patru ani la Europeanul de volei! România a cedat în fața vicecampioanei Olanda

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2019 22:23

România a stat aproape de Olanda doar în primele două seturi la debutul Europeanului de volei feminin. Au cedat în final cu 0-3 (-21, -18, -9).

După patru ani, naționala feminină a revenit la cea mai importantă întrecere continentală, dar a avut rezervată la startul în grupa C o confruntare cu puternica Olanda. Adică vicecampioana ultimelor două ediții. Un test dur, dar și o provocare, mai ales că "portocalele" se impuseseră în cea mai recentă ciocnire cu româncele.  

Astăzi, în sala "Laszlo Papp" din Budapesta, olandezele au început mai bine meciul, distanțându-se la 3-0 și 5-2. Onyejekwe și colegele sale au revenit însă, egalând la 6. Atacurile Ioanei Baciu și-au arătat forța, iar blocajul a avut, de asemenea, momentele sale inspirate. Un prim set în care vicecampioanele continentale au tot luat avans pe tabelă, de până la 5 puncte, însă româncele au fost mereu capabile să recupereze. Finalul a încins speranțele, dar după ce au venit la 21-22, tricolorele nu au mai reușit niciun punct, cedând cu 21-25. 

Al doilea act a fost controlat de olandeze, care au menținut în permanență o distanță liniștitoare față de românce. Cel mai mult s-au apropiat la 3 puncte, dar adversarele au punctat constant prin Plak și Balkestein. 25-18 și parcă efortul de a ține pasul le ajungea ușor-ușor din urmă pe jucătoarele antrenate de Luciano Pedulla. Paradoxal, singura dată când au condus a fost în setul al treilea, 1-0 și 2-1, cel mai dezechilibrat din meci, câștigat de Olanda cu 25-9.

  Din nou în luptă 

Sâmbătă, de la ora 21:30, urmează confruntarea cu gazda grupei C, Ungaria, iar duminică, de la ora 19:00, România va întâlni Estonia. După o zi de pauză vine partida cu Croația, iar pe 29 august cea cu Azerbaidjan. Primele patru formații din fiecare grupă avansează în optimi de finală, care se vor desfășura în sistem eliminatoriu. Calificatele din grupa C se vor încrucișa cu cele din grupa A, meciurile urmând să se dispute în Turcia, iar cele din B cu cele din D, în Polonia. 

10 punctecele mai multe pentru România, a reușit ieri Alexandra Trică, jucătoarea partidei fiind Yvon Belien (Ola), cu 13

2 așia izbutit Trică, cea mai bună jucătoare la serviciu a confruntării, în timp ce Nneka Onyejekwe a a avut cele mai multe blocaje, 4

10 atacuride succes a avut Ioana Baciu, în timp ce de la adversare Maret Balkestein-Grothues a ajuns la 12

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rivaldinho
rivaldinho  •  24 August 2019, 01:08
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Au sanse de calificare, daca inving Ungaria si Estonia si una dintre Croatia/Azerbaidjan.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează