SPORTURI  »  VOLEI  »  CEV CUP

România are o finalistă în Cev Cup! Volei Alba Blaj și Știința Bacău se vor înfrunta în semifinale

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2019 21:51

Volei Alba Blaj și Știința Bacău se vor înfrunta în semifinalele CEV Cup, a doua competiție ca valoare din voleiul feminin. România va avea cu siguranță o finalistă!

Succes istoric pentru Volei Alba Blaj în CEV Cup, a doua competiție valorică la nivel de cluburi. După ce sezonul trecut ardelencele au jucat finala Ligii Campionilor, în acest an au mari șanse să evolueze cu trofeul pe masă în CEV Cup.

Echipa pregătită de Darko Zakoci a eliminat în dublă manșă, în sferturile de finală, echipa turcă Galatasaray Istanbul, aceeași pe care o învinsese în luna mai, la București, în Final Four-ul Ligii Campionilor: 3-1.

Echipă cu un buget de 6 milioane de dolari, Galatasaray câștigase meciul tur, pe malul Bosforului, cu 3-0. La Sibiu însă, ardelencele nu le-au dat nici o șansă oaspetelor. Au câștigat rapid disputa cu 3-0, neavând emoții în nici un set: 25-20, 25-23 și 25-16. Pentru calificare a fost nevoie de setul de aur, acolo unde Blajul a defilat. 15-5 și un nou rezultat incredibil pentru echipa din "Mica Romă".

18puncte a reușit Ioana Baciu în meciul de la Sibiu, cele mai multe puncte de la Blaj. A fost urmată de Ana Lazarevici cu 13 și de Sonja Newcombe cu 11

Bacăul a avut nervi de oțel

Bacăul a reușit o revenire senzațională în Cehia. Conduse cu 2-0, moldovencele au întors și au câștigat cu 3-2. 

Meci incredibil reușit de Știința Bacău în manșa retur din sferturile de finală ale CEV Cup. După ce câștigaseră la Bacău, cu 3-2, moldovencele aveau nevoie de o victorie și în Cehia, contra campioanei VK Olomouc. Și au reușit-o!

A fost însă dramatic. Româncele au pierdut primele două seturi, 21-25, 20-25. S-au trezit însă la timp. Au ridicat nivelul jocului și au câștigat următoarele seturi cu același scor: 25-20.

Setul 5 a fost unul incredibil, cu răsturnări uluitoare de scor. Cehoaicele au avut 8-4, apoi 9-7, dar Bacăul a tras cu dinții. Fetele erau sigure de setul de aur, dacă ar fi pierdut cu 2-3. Nu au mai vrut însă alte emoții. Sala a izbucnit în urale când favoritele s-au desprins la 14-12! Două mici de meci și de set de aur.

Știința a avut însă nervi de oțel. Trei puncte luate consecutiv și s-a ajuns la minge de meci și de semifinale. Gazdele au salvat însă la 14-15 și 15-16, dar nu au mai putut face nimic la a treia minge de meci. S-a încheiat 18-16 și Bacăul merge în semifinalele CEV Cup, acolo unde nu a mai fost niciodată!

Cristina Cazacu (20 de puncte) - Ana Otasevici (18) - Slavina Koleva (16) a fost trioul de vis al Bacăului în meciul de la Olomouc.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
fibra
fibra  •  13 Februarie 2019, 09:04

Ce reveniri,ce echipe.Bravo! Blaj si Bacau felicitari sunteti formidabile.

red77
red77  •  13 Februarie 2019, 05:40

Felicitări fetelor! E ceva senzațional. Voleiul feminin pare in mare revenire. Echipa feminină națională s.a calificat și ea la turneul final

peluza
peluza  •  13 Februarie 2019, 01:29

Am uitat sa zica, ca desi Blajul nu prea are romance, MVP a fost Ioana Baciu.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close