SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Căpitanul României, dialog cu GSP înainte de Campionatul European de Volei: „Să arătăm de ce suntem în stare!”

Articol de GSP - Publicat marti, 17 august 2021 12:40 / Actualizat marti, 17 august 2021 12:49

România debutează miercuri, la Euro 2021, în fața vicecampioanei Turciei. Un dialog cu căpitanul „tricolorelor” Diana Balintoni despre obiective și planurile de viitor.

Diana Balintoni are 33 de ani și în lipsa Nnekăi Onyejekwe, accidentată, va fi căpitanul naționalei la Euro 2021. Centrul a anunțat că după acest turneu se va retrage de la echipa națională și, tocmai de aceea, își dorește o amintire foarte frumoasă.

- Diana, o echipă tânără a României. Care ar fi atuurile voastre la acest turneu final?
- Faptul că jucăm acasă, la Cluj Napoca, dă competiției o însemnătate și o greutate aparte. Tinerețea grupului si energia sunt calități pe care vrem să le transpunem în teren. Nu ne dorim altceva decât să ne ridicăm din punct de vedere voleibalistic la nivelul adversarilor noștri, să arătăm cel mai bun volei al nostru, un volei în care să ne depășim propriile limite. Să îi facem pe oamenii din tribună mândri de jocul nostru.

- Care ar fi obiectivul pentru Campionatul European?
- Obiectivul meu personal este acela ca, la finalul turneului, să ne putem strânge în brațe și să ne felicităm pentru ceea ce am reușit. Să putem să ne privim în ochi, să putem spune că a dat fiecare maximum. Sportiv vorbind, ne dorim să trecem de faza grupelor, să ajungem să jucăm în optimile de finală. Ar fi, practic, intrarea în primele 16 echipe ale Europei.

Începe Campionatul European de Volei! Cum arată grupele și ce șanse are România: „Este o nouă eră pentru voleiul românesc”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Începe Campionatul European de Volei! Cum arată grupele și ce șanse are România: „Este o nouă eră pentru voleiul românesc”

Alte priorități 

- Programul nu e unul avantajos. Începeți cu Turcia, poate cel mai greu adversar al grupei!
- Am mai spus-o: din punct de vedere emoțional, va fi meciul cu cea mai mare încărcătură. Asta pentru că va fi partida de debut. Turcia e una dintre favoritele la titlu, dar cum am mai zis, intrăm să jucăm fiecare meci, să ne ridicăm la valoarea adversarelor. 

- Rolul de căpitan te obligă mai mult?
- Din start trebuie să spun că Nneka Onyejekwe era căpitanul nostru. Accidentarea ei nu a picat bine echipei. A fost un moment care cred că ne-a destabilizat puțin pentru că am pierdut un sportiv de mare valoare, în primul rând, și în al doilea rând am pierdut omul-exemplu. Cu siguranță, vor fi și momente grele pe care sper să avem abilitatea de a le gestiona corect, momente în care trebuie să simțim că suntem una lângă alta și că doar împreuna putem face față încercărilor pe care le avem în față!

- De ce ai luat decizia de a te retrage după acest turneu?
- Vreau să mă dedic vieții de familie. Până atunci însă, îmi doresc să-mi aduc aminte peste ani, cu mândrie, că am făcut parte din acest grup. Sunt niște fete excepționale în acest grup și cred cu tărie în această echipă!

Citește și: 

Mesaj categoric înainte de România - Turcia la volei: „Vrem să obținem o medalie!”

Cluj, capitala frumuseții » Cele mai frumoase 6 voleibaliste de la Campionatul European

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close