SPORTURI  »  VOLEI  »  TRAGERE LA SORȚI

România, grupă infernală la Campionatul European de Volei! „Tricolorii” revin la EURO după 24 de ani

Echipa masculină de volei
Echipa masculină de volei

Articol de - Publicat miercuri, 16 ianuarie 2019 22:47

Calificată la Campionatul European după 24 de ani, naţionala masculină de volei a României nu a avut deloc parte de o grupă accesibilă la tragerea la sorți: va fi în grupă cu Franţa, Italia, Bulgaria, Portugalia şi Grecia.

În această seară, la Bruxelles (Belgia), a avut loc tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European de volei masculin. Între cele 24 de echipe aflate în cele 5 urne, s-a aflat, după 24 de ani, şi România. 
Pentru prima dată cu 24 de formaţii la start, Europeanul din 13-29 septembrie, urmează să se dispute, în premieră, în patru ţări diferite: Franţa, Belgia, Olanda şi Slovenia. 

România nu a avut deloc noroc. Echipa pregătită de Dănuţ Pascu urmează să joace grupa preliminară în Franţa, având adversare pe măsură: Franţa, Italia, Bulgaria, Portugalia şi Grecia.

"Trioul" Franţa-Italia-Bulgaria este de neatins la prima vedere pentru "tricolori". Toate au ajuns în semifinale la ultimul Campionat European, disputat acum doi ani în Italia şi Bulgaria. Franţa a învins în final Slovenia, 3-0, iar în finala mică Italia a dispus de Bulgaria, 3-1. 

Italia, sextupla campioană europeană şi tripla campioan mondială, echipa aflată pe locul 3 mondial în acest moment, pare cea mai puternică formaţie din grupa A, dar nu va fi uşor nici cu gazdele, Franţa, locul 9 mondial, sau cu vecinii de la sud de Dunăre, Bulgaria, echipa aflată pe locul 14 în lume. 

Mai la îndemână sunt reprezentativele Greciei, care ocupă locul 48 în clasamentul federaţiei internaţionale, sau Portugalia, poziţia a 31-a. România, poziţia 54, este cel mai slab clasată formaţie în ierarhia FIVB. 

Cum arată componenţa celor 4 grupe la Euro 2019

Grupa A (se joacă la Montpellier)

Franţa
Italia
Bulgaria
Portugalia
Grecia
România

Grupa B (se joacă la Antwerp)

Belgia
Serbia
Germania
Slovacia
Spania
Austria

Grupa C (se joacă la Ljubljana)

Slovenia
Rusia
Finlanda
Turcia
Macedonia
Belarus

Grupa D (se joacă la Amsterdam-Rotterdam)

Olanda
Polonia
Cehia
Estonia
Ucraina
Muntenegru

Primele patru echipe din fiecare grupă se califică mai departe

5 medalii are în palmares România la Campionatele Europene all-time: 1 aur (1963), 2 argint (1955, 1958), 2 bronz (1951, 1975)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
saramago
saramago  •  17 Ianuarie 2019, 00:48

"Trioul" Franţa-Italia-Bulgaria este de neatins la prima vedere pentru "tricolori". Toate au ajuns în semifinale la ultimul Campionat European, disputat acum doi ani în Italia şi Bulgaria. Franţa a învins în final Slovenia, 3-0, iar în finala mică Italia a dispus de Bulgaria, 3-1 - scrie gsp. Dragilor, daca va referiti la Europenele din 2017, finala s-a jucat intre Rusia si Germania. Ceea ce ati scris e valabil pentru turneul din 2015 (au trecut mai mult de doi ani de atunci, nu-i asa ?).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează