SPORTURI  »  VOLEI  »  CUPA CEV

Șanse de semifinale pentru ambele echipe din România în Cupa CEV

Gergana Dimitrova de la Alba Blaj în acțiune FOTO cev.eu
Gergana Dimitrova de la Alba Blaj în acțiune FOTO cev.eu

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2023 20:03 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 20:44

CSM Alba Blaj și CSM Târgoviște au câștigat partidele tur din sferturile de finală ale CEV Cup și dacă se impun și în retur se vor duela pentru un loc în ultimul act

Campioana și vicecampioana României și-au început miercuri seară traseul în CEV Cup, a doua competiție europeană intercluburi, după ce s-au clasat pe poziția a treia în grupele din Liga Campionilor.

CSM Alba Blaj s-a impus cu 3-1 (25-23, 25-13, 25-27, 25-19), la Târgu-Mureș, în disputa cu Grot Budowlani Lodz (Polonia). Gergana Dimitrova a adus cele mai multe puncte echipei din Blaj, 18. 

„A fost doar prima ‘repriză’, a doua se joacă în Polonia, unde va fi un meci greu, dar avem avantajul psihologic și valoarea de partea noastră", a spus Stevan Ljubicici, antrenorul celor de la Blaj. Returul va avea loc pe 1 martie.

Victorie în cinci seturi 

CSM Târgoviște a avut parte de o confruntare mai dificilă, impunându-se până la urmă în cinci seturi, 3-2 (25-19, 23-25, 18-25, 25-17, 15-9), în fața celor de la Olympiakos Pireu. 

Cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de Giovanni Caprara a fost Jovana Mirosavljevici, ea reușind 18 puncte. Returul va avea loc pe 2 martie. Dacă vor reuși să avanseze, cele două formații din România se vor duela pentru un loc în marea finală. CSM Alba Blaj a mai disputat o finală în Cupa CEV în 2019. 

Șanse de semifinale pentru ambele echipe din România în Cupa CEV
Jovana Mirosavljevici de la CSM Târgoviște și bucuria sa de final FOTO cev.eu

 Înfrângere la limită 

CSM Lugoj a disputat miercuri seara turul semifinalelor Cupei Challenge, a treia cupă europeană intercluburi. Echipa din România s-a înclinat pe terenul celor de la Jedinstvo Stara Pazova (Serbia) cu 2-3 (21-25, 25-21, 25-17, 16-25, 8-15). 

Elizaveta Ruban a fost cea mai bună jucătoare a echipei din Lugoj, cu 23 de puncte. Returul va avea loc pe 1 martie. În cealaltă semifinală, Reale Mutua Fenera Chieri a trecut de VFB Suhl Thuringer cu 3-0.

Citește mai multe știri din sport:

Irina Deleanu, realeasă la șefia Federației Române de Gimnastică Ritmică + Mesajul postat de ministrul Eduard Novak

Ce spune Marian Drăgulescu despre renta viageră pe care o primește: „Îți asigură un trai cel puțin decent”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează