SPORTURI  »  VOLEI  »  CE FEMININ

Se ştiu toate echipele calificate pentru Euro 2019 » România e în urna a patra la tragerea la sorţi 

Articol de - Publicat joi, 10 ianuarie 2019 13:33

"Tricolorele" au învins în Bosnia şi au obţinut biletele pentru turneul final.

Pentru prima dată Campionatul European feminin va aduna la start 24 de echipe, iar turneul final se va disputa în patru ţări diferite: Turcia, Polonia, Slovacia şi Ungaria. Fiecare dintre acestea va organiza câte o grupă de calificare.

Cele 24 de echipe vor fi împărţite în patru grupe de 6, primele patru formaţii din fiecare urmând să se califice în şaisprezecimi. 

România a fost între ultimele patru echipe care a obţinut calificarea la Campionatul European, "tricolorele" având nevoie de o victorie în Bosnia. Au obţinut-o abia în setul decisiv, 3-2, şi în cele din urmă fetele merg la Euro. Alături de România, tot miercuri seara au mai obţinut calificarea Elveţia, Estonia şi Slovenia.

Federaţia Europeană de Volei a stabilit şi urnele pentru tragerea la sorţi, conform locului în clasamentul mondial ocupat de fiecare echipă în parte. România e pe poziţia a 18-a şi va intra în urna a patra, penultima, la tragerea la sorţi. 

Turneul final masculin se dispută între 13 şi 29 septmbrie. Dar iată cum arată cele 5 urne:

Urna 1

Serbia
Olanda
Italia
Rusia

Urna 2

Germania
Belgia
Bulgaria
Croaţia

Urna 3

Belarus
Azerbaidjan
Ucraina
Franţa

Urna 4

ROMÂNIA
Finlanda
Spania
Slovenia

Urna 5

Portugalia
Elveţia
Grecia
Estonia

Federaţia europeană a stabilit şi faptul că meciurile din grupa A vor avea loc în Turcia, cele din B în Polonia, echipele din C vor juca în Ungaria, iar cele din D în Slovacia. Echipele gazdă vor face parte fiecare din respectivele grupe. 

Turneul final european feminin se va disputa între 23 august şi 8 septembrie.

După faza grupelor, fiecare ţară gazdă va organiza câte două meciuri din şaisprezecimi şi câte un sfert de finală. Semifinalele se vor juca, una în Turcia şi una în Polonia, iar finalele vor avea loc în Turcia.

Şi băieţii merg la Euro

Naţionala masculină a obţinut şi ea calificarea la turneul final încă din luna august. "Tricolorii" au câştigat o grupă grea din care au mai făcut parte Finlanda şi Danemarca. România revine astfel după o pauză de 24 de ani la un turneu final continental! Ca şi la fete, Europeanul va fi găzduit de patru ţări şi va aduna la start 24 de echipe. Franţa va găzdui meciurile din grupa A, Belgia va organiza grupa B, în Slovenia se vor juca partidele din C, iar în Olanda vor avea loc disputele din grupa D.

România va face parte din urna a 5-a valorică, ultima, la tragerea la sorţi, "tricolorii" ocupând locul 27 în clasamentul mondial. 

Componenţa urnelor la masculin

Urna 1

Rusia
Serbia
Italia
Polonia

Urna 2

Bulgaria
Germania
Finlanda
Cehia

Urna 3

Estonia
Slovacia
Turcia
Spania

Urna 4

Portugalia
Ucraina
Grecia
Muntenegru

Urna 5

Belarus
Macedonia
ROMÂNIA
Austria

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
saramago
saramago  •  10 Ianuarie 2019, 16:45

Confuzie intre handbal si volei: bravo, Gazeta Fotbalului !

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  10 Ianuarie 2019, 16:30

Schimbati supratitlul ala cu handbalul ca va faceti de ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  10 Ianuarie 2019, 15:21

Ce echipamente sexy se poarta la "handbal" ;) GSP nu stie diferenta dintre volei si handbal???

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close