SPORTURI  »  VOLEI  »  CVM TOMIS CONSTANŢA

Sfîrșit de drum! CVM Tomis Constanța s-a retras din Liga Campionilor: mai avea două meciuri de disputat

Ultimul meci jucat de CVM Tomis Constanţa în Ligă a fost pe tren propriu împotriva celor de la Lugano Dragons şi s-a disputat pe 17 decembrie 2015 // Foto: Telegraf (Constanţa)
Ultimul meci jucat de CVM Tomis Constanţa în Ligă a fost pe tren propriu împotriva celor de la Lugano Dragons şi s-a disputat pe 17 decembrie 2015 // Foto: Telegraf (Constanţa)

Articol de - Publicat sambata, 09 ianuarie 2016 00:00

Campioana României a făcut acest pas din cauza problemelor financiare şi va fi nevoită să plătească o amendă de 28.000 de euro pentru forfait.

Campioana României din ultimele trei sezoane, CVM Tomis Constanța, a fost îngenuncheată de problemele financiare din acest sezon.

Gruparea de pe litoral și-a pierdut toți jucătorii și s-a văzut nevoită să se retragă din Liga Campionilor. Iar în campionat constănțenii vor continua în sistem de avarie, cu o echipă formată din juniori, avînd obiectiv evitarea retrogradării.

"Consecințele vor fi suspendarea echipei pentru trei ani din competițiile europene și o amendă de 28.000 de euro pentru cele două meciuri pe care le mai aveam de disputat", a declarat Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis.

"Alba-neagra" cu finanțarea

Prima jumătate a anului trecut a fost una entuziasmantă pentru constănțeni. O prezență istorică în play-off-ul Ligii Campionilor, printre cele mai bune 12 echipe din voleiul masculin din Europa, și cîștigarea celui de-al șaselea titlul de campioană din istoria clubului. Tot atunci au început însă și problemele.

"Nu am mai putut primi bani de la Consiliul Județean, pentru că s-a declanșat un litigiu juridic, chiar dacă nu aveam nici un fel de datorii. Apoi, s-a tergiversat și acordarea sumei de 1,7 milioane de lei din partea Consiliului Local. Banii pe care trebuia să-i încasăm la începutul anului au venit abia în octombrie. Drept urmare, s-au adunat datoriile. Salarii restante și prime neacordate, 276.000 de euro", a explicat Cadâr.

Chiar dacă a pierdut o mare parte din jucători, campioana a sperat să se redreseze în vară. L-a păstrat pe antrenorul Martin Stoev, a făcut cîteva transferuri importante și s-a înscris din nou la startul Ligii.

"Jucătorii au venit la pregătire în august, dar nu am putut să le dăm salariile și, ținînd cont de ceea ce s-a întîmplat în trecut, nimeni nu a mai avut încredere să rămînă. Au renunțat la banii pe care îi aveau de încasat și au plecat", a spus Cadâr.

Speranțe deșarte

Printre ultimii care au părăsit echipa s-a numărat Sergiu Stancu, fostul internațional sperînd pînă în ultima clipă că situația se va rezolva.

"Este mare păcat că s-a ajuns aici, iar o echipă care a obținut victorii importante și a reprezentat cu succes România în Europa, ajungînd între cele mai bune 12 formații în Liga Campionilor, anul trecut, și în semifinalele Cupei CEV, în 2014, se află într-o situație dificilă. Aceste probleme sînt cauzate de faptul că voleiul în Constanța nu mai este susținut financiar la un nivel la care să se facă performanță", a declarat Stancu.

Precedentul "Deltacons Tulcea"

Declinul formației constănțene vine la un deceniu după ce și Deltacons Tulcea, o altă formație care a dominat voleiul românesc, a trecut prin aceeași situație. Finalistă în Top Teams Cup și multiplă campioană națională, echipa tulceană și-a pierdut cei mai buni jucători și a retrogradat în liga secundă, după ce a evoluat cu juniorii.

5.800.000 de leiera bugetul preconizat inițial pentru sezonul competițional 2015-2016  

6titluri de campioană și 8 Cupe ale României a cucerit CVM Tomis

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
807940796018170
Mihaela Panta  •  09 Ianuarie 2016, 10:43

Echipele de volei si handbal erau fanteziile de baron ale lui nicusor, fantezii pe bani publici. De milioanele aruncate pe echipele astea puteau sa faca ceva in judetul care a ajuns pe locul 15 in tara la salariul mediu, desi e intr-o pozitie geografica privilegiata. Judet unde printre cativa putred de bogati, majoritatea traiesc intr-o saracie lucie, in general din pomeni mai mult sau mai putin electrorale.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează