SPORTURI  »  VOLEI  »  CHALLENGE CUP

”Tigroaice” cotate la Bursă » CSM București joacă în semifinalele Challenge Cup cu Bursa BBSK

Roxana Bacșiș în tricoul de tigroaică de care este foarte mândră
Roxana Bacșiș în tricoul de tigroaică de care este foarte mândră

Articol de - Publicat marti, 08 martie 2016 00:00

CSM București va juca mâine în semifinalele Challenge Cup, acolo unde va întâlni în dublă manșă echipa turcă Bursa BBSK.

Roxana Bacșiș (27 de ani) e una dintre jucătoarele de bază ale celor de la CSM București. Componentă a naționalei României, Roxana luptă cu echipa sa pe trei fronturi în actualul sezon: campionat, Cupa României și Challenge Cup.

Nu are preferință asupra trofeului pe care și-ar dori să-l câștige. Asta pentru că și le dorește pe toate. E greu, dar "cine nu-și propune lucruri mărețe realizează lucruri mărunte", spune jucătoarea cu numărul 3.

- Roxana, ce reprezintă o semifinală de Challenge Cup pentru tine, pentru CSM?
- Cred că e o performanță foarte bună. Challenge Cup, sigur, nu e Liga Campionilor și nici CEV Cup, e al treilea trofeu, dar uitați-vă că și acolo participă echipe din Rusia și Turcia, cele mai tari campionate ale Europei.

- Bursa e deținătoarea trofeului, echipa care a câștigat Challenge Cup în sezonul trecut. E cel mai dificil adversar?
- Fără discuție, au o echipă foarte puternică. Antrenor acolo e sârbul Dragan Nesici, cel care a fost la Târgoviște anul trecut. Mie mi-a plăcut foarte mult, a făcut echipă din jucătoare fără nume. Ele sunt favorite, trebuie să recunoaștem, dar nu ne dăm la o parte. Returul e la București, putem recupera la o adică.

- Până acum, ați avut probleme doar cu Olympiacos.
- Am jucat slab în Grecia, dar apoi am simțit că ne putem califica. Au fost și emoții, a fost nevoie de setul de aur.

Un Turn Babel

- Într-o echipă cum e a voastră, cu românce, o bulgăroaică, două italience, o finlandeză, o sârboaică, o croată, antrenor italian, care e limba de bază?
- Engleză, clar. Mai vorbim și în italiană, dar e mai dificil. Am ajuns la faza că, în momentul în care mă întâlnesc cu prietenele, vorbesc în engleză, din obișnuință.

- Stranierele nu au învățat și ele românește?
- Ba, mai știu. Bulgăroaica Maria Karakașeva e la al doilea sezon în România, italiencelor le e mai ușor. La petreceri, la chefuri, mai punem muzică românească, dansăm. Au învățat cuvinte, înțeleg când le zici ceva, dar e mai greu să se exprime. În volei, în general, e ca în Turnul Babel, se vorbesc cinci-șase limbi într-o echipă.

- Ai jucat până acum numai la echipe din țară. Faci pasul spre străinătate în vară, când termini contractul cu CSM?
- Să vedem. Îmi doresc, visez să joc în Turcia sau Italia. Dacă nu e să fie însă, CSM are prima opțiune. Mă simt foarte bine aici, sunt acasă.

Blajul e favorită

- Pe cine vezi favorită la titlu, în momentul de față?
- Blajul are o echipă puțin mai bună. Dar în meciurile din play-off se schimbă lucrurile. Echipa mai slabă poate câștiga dacă are o formă mai bună, are puțin noroc. Depinde de zi, de dispoziție. Târgoviște s-a întărit, l-a adus antrenor pe Terzici. Noi putem fi revelația.

- Ai schimbat antrenori mai mulți, care dintre ei ți-a plăcut cel mai mult?
- Nu pot să spun asta. Dar pot să spun unul cu care mi-ar plăcea să lucrez. E Darko Zakoc, de la Alba Blaj. Îmi place pentru că văd că dă șansă jucătoarelor. La el joacă cine e mai în formă, nu numele. Și-mi place felul lui de a fi, din ce am mai auzit.

Trei lucruri neștiute

- Spune-ne trei lucruri pe care nu le știu oamenii despre tine!
- Să mă gândesc. Uite, colecționez insigne. Știi după ce mă uit când caut un hotel, să merg în vacanță vara? Dacă are sau nu teren de volei pe plajă. Și uite, al treilea, mi-am cunoscut soțul pe internet.

- Numele tău ți-a creat neplăceri?
- Nu. Sună ciudat Bacșiș, dar mie îmi place. Fetele mă strigă Bacșiș. E amuzant. Se mai întîmplă când mă duc la o bancă, la un ghișeu, să plătesc ceva, și mă întreabă de nume. Când zic Bacșiș, fac ochii mari și-mi zic: «Doamnă, nu vrem bacșiș!» sau «Faceți mișto?»

- Pentru ce ai lăsa voleiul, măcar pentru o perioadă?
- Pentru nimic. Voleiul e viața mea. Îmi place mult ceea ce fac. A, dacă ar fi la o adică, aș face o pauză pentru un copil. Îmi doresc un băiețel, dar am un feeling că o să am o fetiță. Asta nu contează însă.

În plan secund

Roxana recunoaște că, la CSM, handbalistele sunt cele mai băgate în seamă. "Noi suntem, un pic, în umbra lor, dar până la urmă e ceva normal. Ele sunt campioane, joacă în Liga Campionilor. Nu sunt invidioasă. De exemplu, merg la meciurile lor de câte ori am ocazia să le susțin. Îmi place handbalul, tenisul. Favoritul meu e Djokovici pentru că e un luptător, nu se dă bătut niciodată", a declarat Roxana Bacșiș.

108 punctea reușit în actualul sezon Roxana Bacșiș pentru CSM București în Challenge Cup, fiind principala realizatoare

3 titluride campioană a câștigat în România Roxana Bacșiș: unul cu Rapid, două cu Știința Bacău. Mai are și două Cupe ale României, tot cu Bacăul

Drumul până în semifinale

CSM București

primul tur 3-1 (a) și 3-0 (d) ZOK Brcko (Bosnia)
16-imi 3-2 (a) și 3-0 (d) Kralovo Brno (Cehia)
optimi 0-3 (d) și 3-1 (a), 15-13 Golden Set Olympiacos Pireu (Grecia)
sferturi 3-0 (d) și 3-0 (a) Wiesbaden (Germania)

Bursa BBSK

primul tur tur liber  
16-imi 3-0 (a) și 3-0 (d) Apollon Limassol (Cipru)
optimi 3-1 (a) și 3-1 (d) Nantes VB (Franța)
sferturi 3-0 (d) și 3-1 (a) Asterix Kieldrecht (Belgia)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează