SPORTURI  »  VOLEI  »  TRANSFERURI

Toate transferurile din voleiul feminin românesc. Mutări spectaculoase reușite de Blaj, dar și de Medgidia sau Voluntari!

Ioana Baciu a lăsat Blajul pentru Medgidia FOTO CEV
Ioana Baciu a lăsat Blajul pentru Medgidia FOTO CEV

Articol de - Publicat joi, 17 iunie 2021 17:13 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 18:23

Prima ligă feminină ar putea avea doar 10 echipe la start în sezonul viitor după ce CSU Belor Galați și CSU Medicina Tîrgu Mureș au anunțat că nu se pot înscrie din motive financiare

Divizia A1 de volei feminin a rămas doar cu 10 formații pentru sezonul viitor după ce CSU Belor Galați și CSU Medicina Târgu Mureș au anunțat că nu pot juca în prima ligă din motive financiare. Federația a transmis invitații altor 4 echipe CS Mioveni, CSM Focșani (locurile 3 și 4 la barajul de promovare), dar și FC Argeș Volei și U Cluj (retrogradate în sezonul recent încheiat) pentru a ocupa cele două locuri rămase. Din informațiile noastre, doar Mioveniul ar fi acceptat.

Până atunci, Gazeta vă prezintă toate mișcările făcute în această vară. Cele mai importante transferuri reușite de echipele din România. A fost bătaie pe internaționalele române de la Medgidia, dar și pe jucătoarele de la Galați, o echipă retrasă din campionat. 

La prima vedere, prin transferurile realizate, Alba Blaj își anunță deja dorința de a recăpăta supremația pierdută în fața celor de la Târgoviște. CS Medgidia, dar și CSO Voluntari, au reușit și ele câteva transferuri spectaculoase și anunță că vor intra în lupta la podium pentru sezonul viitor. 

Nume sonore la Blaj

Vicecampioana Alba Blaj a adus două ”straniere” de mare valoare. În primul rând e vorba de Sladjana Mirkovici, sârboaica dublă campioană europeană, care vine de la Eczacibasi Istanbul, din Turcia. Apoi Blajul a ”furat-o” de la Târgoviște pe bulgăroaica Gergana Dimitrova, o extremă de mare valoare. A pierdut-o în schimb pe principala sa realizatoare, internaționala Ioana Baciu care a ales să meargă la Medgidia. 

Toate transferurile din voleiul feminin românesc. Mutări spectaculoase reușite de Blaj, dar și de Medgidia sau Voluntari!
Sladjana Mirkovici vine din Turcia, de la Eczacibasi

Și nu e singurul transfer de marcă al echipei constănțene. La Medgidia au mai ajuns trei jucătoare care cochetează sau au cochetat cu naționala României: Ramona Rus, Diana Calotă și Alexandra Trică.

CSO Voluntari a convins-o pe Nneka Onyejekwe să lase Dinamo și să se alăture clubului ilfovean. Tot de la Dinamo ajung la Voluntari și Sânziana Motroc și Eli Uattara. Campioana CSM Tîrgoviște le-a adus pe Adriana Matei și Petruța Orlandea, componente ale naționalei României. 

Dinamo e între echipele care pierd teren, parcă, alături de Rapid București și Știința Bacău. Niciun transfer anunțat încă de nou-promovata Academia Cristina Pîrv Turda, la fel ca și Rapid. 

Transferuri perfectate în voleiul feminin

CSM Târgoviște 
Adriana Matei (extremă/CS Medgidia), Mirela Șahpazova (coordonatoare/CSU Belor Galați), Petruța Orlandea (centru/CS Medgidia)
Volei Alba Blaj 
Sladjana Mirkovici (coordonatoare/Ecazcibasi Istanbul), Gergana Dimitrova (extremă/CSM Târgoviște), Sorina Miclăuș (extremă/CSU Belor Galați), Daiana Roman (centru/CSO Voluntari), Andreea Ispas (libero/CSO Voluntari) 
Dinamo București 
Cristina Miron (extremă/CS Medgidia), Denisa Ionescu (centru/FC Argeș Volei), Jelena Vulin (universal/Zok Ub) 
CS Medgidia 
Diana Calotă (coordonatoare/CSM Târgoviște),  Ioana Baciu (universal/CSM Volei Alba Blaj), Raisa Ioan (centru/Medicina Tg. Mureș), Alexandra Trică (extremă/CSM Târgoviște), Ramona Rus (extremă/CSM Volei Alba Blaj) 
CSM Lugoj 
Petya Barakova (coordonatoare/Marița Plovdiv), Lorena Ciocian (coordonatoare/Știința Bacău), Loredana Filipaș (universal/CSO Voluntari), Simina Străchinescu (universal/U Cluj), Bojana Celic (extremă/CSM Volei Alba Blaj), Sara Sakradija (extremă/Volero Le Cannet), Andreea Petra (centru/CS Medgidia), Tanja Sredic (centru/Partizan Belgrad) 
CSO Voluntari 
Nneka Onyejekwe (centru/Dinamo București), Sânziana Motroc (extremă/Dinamo București), Eli Uattara (extremă/Dinamo) 
Rapid București 

Știința Bacău 
Marina Cojocaru (coordonatoare/CS Medgidia), Ana Maria Lupa (extremă/CSO Voluntari) 
SCMU Craiova 
Teodora Stan (coordonatoare/FC Argeș Volei), Laura Simoniia (extremă/Medicina Tg. Mureș), Jelena Cvijovic (extremă/Medicina Tîrgu Mureș), Talita do Nascimento (centru/CSU Belor Galați), Roxana Țucmeanu (libero/FC Argeș Volei) 
Academia Cristina Pîrv Turda 
-

România a învins și Azerbaidjan, dar a ratat calificarea în Final 4!

Poveste pentru Europa » Cum a ajuns CS Medgidia printre fruntașele campionatului mizând pe jucătoare autohtone

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează