SPORTURI  »  VOLEI  »  CS TOMIS CONSTANŢA

Tomis e noua campioană a României la volei » Proiect pentru Ligă

Sîrboaicele Jasna Majstorovici şi Marina Vujovici au sărbătorit pe parchet titlul Foto: Telegraf Constanţa +1   FOTO
Sîrboaicele Jasna Majstorovici şi Marina Vujovici au sărbătorit pe parchet titlul Foto: Telegraf Constanţa

Articol de - Publicat duminica, 01 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2011 20:08

Constanţa a cîştigat în premieră titlul de campioană şi aşteaptă întîlnirea cu elita europeană

Constanţa zîmbeşte. A pus ultima piesă la un puzzle început în urmă cu cinci sezoane. Construită cu migală, CSV 2004 Tomis Constanţa a atins vîrful voleiului feminin românesc, cucerind titlul de campioană, pentru prima oară în istoria clubului, şi îşi face deja calculele pentru o participare spectaculoasă în Liga Campionilor. "Am promis că vom deveni o echipă importantă în Europa şi primul pas a fost realizat. Pînă atunci, vreau să realizăm eventul!", a anunţat antrenorul Darko Zakoci după ultimul meci al finalei cu Ştiinţa Bacău, pe care a învins-o cu 3-1 la general. Adus în vara anului trecut, tehnicianul sîrb a strîns în jurul său o echipă cosmopolită, gruparea de pe litoral avînd în lot, pe lîngă o consistentă legiune de internaţionale tricolore, jucătoare din Serbia, Ucraina, Bulgaria şi Brazilia. "Am ştiut că vom fi campioane din prima zi a pregătirilor pentru acest sezon, pentru că am avut cel mai bun lot", a explicat căpitanul Claudia Gavrilescu.

Come-back spectaculos
Revenită în ţară la 36 de ani, după ce a jucat zece sezoane în Italia, Elena Butnaru a cîştigat primul titlu de campioană în România. "Pentru asta m-am întors la acasă. Au trecut trei luni de cînd am ajuns la Constanţa şi cîştigarea titlului îmi aduce o bucurie imensă. Îmi doresc mult să luăm şi Cupa României, apoi mă voi gîndi dacă voi continua", a mărturisit Butnaru. Participantă cu echipa României la Campionatul Mondial din 2002, fosta internaţională se retrăsese din activitate în vara anului trecut, dar a fost convinsă de oficialii constănţeni să revină asupra deciziei la începutul acestui an.

Puştoaica-minune
Sosită tot din Peninsulă, bulgăroaica Emilia Nikolova a trăit şi ea emoţiile primului titlu din carieră. "Am visat mereu la această medalie de aur. Este prima pe care o cîştig şi sînt foarte fericită. Mă voi gîndi dacă voi continua cu Tomis în Liga Campionilor", a spus Nikolova, care a fost împrumutată pînă la finalul sezonului de la Spes Conegliano. La doar 19 ani, aceasta este jucătoare de bază în naţionala Bulgariei şi nu a putut fi legitimată la Spes pentru a juca în Serie A. Regulamentele din Italia permit unei echipe să utilizeze o singură stranieră sub 21 de ani, iar Spes avea deja în lot o astfel de jucătoare. La cucerirea primului titlu din istorie au pus palmele şi cele două intenaţionale sîrboaice Jasna Majstorovici şi Marina Vujovic, un cocktail de jucătoare din România şi din afara ei a adus un an de aur pentru Tomis, care acum visează la mai mult.


5 internaţionale române are în lot CSV 2004 Tomis Constanţa: Claudia Gavrilescu, Diana Neaga, Alexandra Trică, Ioana Nemţanu, Cristina Cazacu

2 internaţionale sîrbe a avut sub comandă Darko Zakoci, Jasna Majstorovic şi Marina Vujovici

2 internaţionale braziliene au evoluat în acest an la Constanţa, Viviane Lucia Pessoa de Faria şi Juliana Caetano Serafim

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează