SPORTURI  »  VOLEI  »  EURO 2021

„Tricolorele” încă speră la calificarea în „optimi” la Europeanul de volei feminin: „Suntem mândre de ce am realizat!”

Denisa Ionescu (10), centrul naționalei, spune că echipa României trebuie să fie mai constantă, să joace așa cum a făcut-o cu Turcia și Olanda pentru a avea șansă la calificare.
Denisa Ionescu (10), centrul naționalei, spune că echipa României trebuie să fie mai constantă, să joace așa cum a făcut-o cu Turcia și Olanda pentru a avea șansă la calificare.

Articol de , - Publicat duminica, 22 august 2021 23:33 / Actualizat luni, 23 august 2021 01:00

Naționala de volei feminin a României a pierdut și al treilea meci al grupei D de la Euro 2021, scor 1-3 (12-25, 27-25, 17-25, 14-25), în fața naționalei Olandei.

Denisa Ionescu, centrul naționalei, spune că echipa României trebuie să fie mai constantă, să joace așa cum a făcut-o cu Turcia și Olanda pentru a avea șansă la calificare.

„Tricolorele” cred în calificarea în „optimi” la Europeanul de volei feminin

- Denisa, un meci mult mai bun pentru România, set luat Olandei, dar, din păcate, tot înfrângere!
- Da, dar eu sunt mândră de ce am realizat împreună cu colegele mele. A fost o atmosferă frumoasă și sperăm că v-am oferit un spectacol, chiar dacă rezultatul nu a fost cel așteptat.

- Jucați mai bine cu echipele valoroase, cu favoritele. De ce?
- Aparent așa e. Cu Suedia cred că presiunea ne-a copleșit, suntem o echipă tânără, nu am jucat la potențial maxim.

- În setul trei s-a jucat totul, ați cedat pe final...
- Uneori nu reușim să facem față presiunii de la finalul seturilor, cred că acest lucru se datorează lipsei de experiență, suntem o echipă tânără, dar putem îmbunătăți acest aspect.

- Care echipă ți s-a părut cea mai tare din cele cu care ați jucat?
- Turcia a fost adversarul cel mai dificil, eu asta am simțit. Și apoi Olanda. Culmea, lor le-am luat câte un set! Suedia ne-a învins cu 3-0. Am muncit însă cu toate.

- Două meciuri, Finlanda și Ucraina, două victorii pentru a ieși din grupă. Se poate?
- Eu cred că se poate, am încredere în colegele mele și sper, sper să nu dezamăgim! Ne simțim bine aici, la Cluj, ne bucurăm că oamenii sunt alături de noi. Îi rugăm să vină și la ultimele meciuri pentru că avem nevoie de susținerea lor. 

+27 FOTO

A fost un meci bun, am arătat un altfel de volei, îmi pare rău că nu am fost constante, să jucăm tot timpul ca în setul câștigat. Sper să urmeze două victorii. Când jucăm cu echipe mai bune, se pare că nu avem presiune, nu avem nimic de pierdut. Sper să lăsăm presiunea deoparte, să facem două meciuri frumoase și să reușim calificarea. E tot ce ne dorim
- Marina Cojocaru, ridicătoare

Clasamentul Grupei D de la Campionatul European de volei feminin

EchipăM. jucateSeturi câștigate-pierdutePuncte
1. Olanda39-19
2. Turcia38-19
3. Suedia36-55
4. Ucraina33-73
5. Finlanda 33-91
6. România32-90
Primele patru clasate se califică în optimile de finală

Programul României la Campionatul European

18 august România-Turcia 1-3
21 august România-Suedia 0-3
22 august România-Olanda 1-3
24 august20:30România-Finlanda
25 august20:30România-Ucraina

Citește și alte știri din volei: 

FOTO România, al treilea eșec la Campionatul European de volei feminin » Selecționerul, exasperat

Cine e Isabelle Haak, jucătoarea care a bătut de una singură România la Campionatul European de volei feminin! Contract fabulos la club

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close