SPORTURI  »  VOLEI  »  ROMÂNIA-SPANIA, SÂMBĂTĂ, 18:00, TVR 1

Victorie cu Spania pentru Euro 2019 » România e la un pas de calificarea la turneul final

Ioana Baciu (nr. 1) şi Roxana Iancu (2) blochează atacul letonei Alise Pastare, în ultimul meci al
Ioana Baciu (nr. 1) şi Roxana Iancu (2) blochează atacul letonei Alise Pastare, în ultimul meci al "tricolorelor", jucat anul trecut // FOTO CEV

Articol de - Publicat vineri, 04 ianuarie 2019 14:56

Dacă înving Spania, la Alexandria, "tricolorele" se califică la turneul final care va fi găzduit în această vară de patru ţări: Ungaria, Polonia, Turcia şi Slovacia.

Misiune facilă pentru naţionala feminină a României ca să se califice la Campionatul European din acest an, prima ediţie care va aduna la start 24 de formaţii. Echipa pregătită de bulgarul Nikolai Ivanov e pe primul loc în grupă şi joacă sâmbătă, la Alexandria, derbyul grupei F, contra Spaniei. 

România a început calificările printr-un eşec surprinzător, pe teren propriu, 2-3 cu Bosnia, eşec care a costat-o postul pe antrenoarea Mădălina Angelescu. Bulgarul Nikolai Ivanov a revitalizat însă echipa din mers şi a obţinut trei victorii consecutive, dintre care, cea mai importantă, în Spania, 3-0.

Acum, Adina Salaoru, Nneka Onyejekwe, Ioana Baciu şi celelalte "tricolore" au de făcut pasul decisiv pentru a ajunge la turneul final. Matematic, ar avea nevoie de două seturi contra Spaniei, pentru a nu mai depinde de ultimul meci, cel din Bosnia. 

Toată lumea vrea însă victoria pentru a câştiga grupa şi a avea astfel o misiune facilă la tragerea la sorţi a grupelor de la turneul final. Federaţia a fixat meciul la Alexandria, oraşul pregătit de sărbătoare, mai ales că va găzdui pentru prima dată în istorie un meci al unei naţionale de seniori.

Clasament grupa F

Loc/Echipă Meciuri Victorii-Înfrângeri Setaveraj Puncte
1. România 4 3-1 11-3 11
2. Spania 4 3-1 9-4 10
3. Bosnia 4 2-2 7-8 5
4. Letonia 4 0-4 0-12 0

* primele două clasate se califică la Euro 2019

 Au mai rămas 6 locuri

18 echipe din totalul de 24 au obţinut deja biletele pentru Euro 2019. Ungaria, Polonia, Turcia şi Slovacia (ţările gazdă), Serbia, Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania, Bulgaria (după clasamentul de la Euro 2017), iar Belgia, Croaţia, Grecia, Franţa, Finlanda, Portugalia în urma grupelor de calificare. România, Spania şi Elveţia sunt şi ele în proporţie de 90 la sută calificate. 

11 ediţii de Campionate Europene a bifat naţionala feminină până acum din totalul de 30, obţinând bronzul la ediţia din 1963

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
2121892638141030
Eugen Banciu  •  04 Ianuarie 2019, 20:18

Primul criteriu este numarul de victorii si nu numarul de puncte. Practic, nationala se poate califica cu o victorie, 2 infrangeri la orice scor nu ajuta cu nimic... Totusi, nationala noastra este favorita. Mult succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează