SPORTURI  »  VOLEI  »  ROMÂNIA - GRECIA 1-3

VIDEO Înfrângere dureroasă! România a pierdut 1-3 contra Greciei la CE de Volei » Cum se pot califica „tricolorii” în optimi

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2019 21:06

Naționala României a cedat în fața celei a Greciei, 1-3, în grupele Campionatului European de Volei. Deși a condus cu 1-0 la seturi, le-a pierdut strâns pe următoarele două, apoi s-a pierdut. 
 

O bătălie așteptată la această ediție a CE pentru România, contra Greciei, după trei înfrângeri consecutive în fața Franței, Bulgariei și Italiei. Învingându-i pe eleni puteau spera „tricolorii” la o ieșire la suprafață din Grupa A, deși era nevoie apoi și de un rezultat bun cu Portugalia. „I-am învins recent în Silver League, știm că va fi diferit, dar tot credem că putem câștiga”, spunea Robert Aciobăniței înaintea importantei ciocniri. Una care a produs un echilibru imens în primele trei seturi. 

Actul întâi a arătat însă varianta cea mai convingătoare a echipei României. A revenit de la 8-11, a preluat conducerea, iar de acolo nu a mai cedat-o până la finalul setului, parafat cu 25-23 de un atac reușit al lui Bala. El fusese unul dintre realizatorii din prima bucată a meciului, alături de Aciobăniței, Mihalcea și Matei plus Gheorghiță atent la blocaj. Apoi însă, lucrurile s-au schimbat, grecii câștigând ușor-ușor teren, deși senzația de balanță înclinată puțin când într-o parte, când în cealaltă, a persistat.  

„Am realizat că suntem la o competiție care ne depășește, nu avem experiența necesară la acest nivel și acest lucru își pune amprenta asupra execuției jucătorilor” 
Dănuț Pascu, antrenor România 

Au apărut multe erori la serviciu în tabăra tricoloră, undeva, în setul secund, bilanțul fiind 11-5. La 20-18, speranțele rămâneau vii, dar s-au risipit într-un final tensionat, 26-24 pentru greci. 

La fel sau poate și mai aspru a fost actul al patrulea, care le-a revenit tot adversarilor, 27-25, o încleștare pe muchie, deși tricolorii au avut 16-14 și 17-15 pe parcurs. Desprinderea a fost imposibilă, le-a reușit doar lui Zoupani și colegilor lui pe final. Iar setul al patrulea a adus o cădere a echipei române, care parcă a acuzat efortul și frustrarea pierderii celor două seturi la limită. 

18 puncteau fost reușite de Robert Aciobăniței, cele mai multe pentru România. E urmat de Marian Bala, 17

Eliberați, grecii au punctat serios, aproape totul le ieșea, distanțându-se la 18-9. O zvâcnire de orgoliu i-a făcut pe ai noștri să revină până la 19-22, dar finalul le-a aparținut oponenților, care s-au impus cu 24-19. 

România mai are șanse matematice să se califice în optimi, în funcție de jocul rezultatelor, dar e nevoie ca Portugalia să învingă clar Grecia, iar tricolorii să se impună în fața lusitanilor pentru a răzbi eventual.

„Ne-am pierdut un pic cu firea după cedarea setului al doilea, acolo am intrat în panică, apoi a fost foarte greu să mai revenim” 
Laurențiu Lică, căpitan România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  17 Septembrie 2019, 11:43

Interese mari la GSP când vine vorba de volei...Niciodată nici o înfrângere a României nu este rușinoasă, băieții pierd dramatic și dureros iar fetele sunt frumoase, tinere de mare succes și găleata cu superlative nu s-a golit...Ori cineva face PR undeva ori un mare șef de la GSP se consideră un Pygmalion al voleiului românesc...În schimb la handbal feminin, un sport mult mai vizibil și la care România este mult mai bună, doar vociferări, scuipături negru pe alb, sunt maculate valori și sunt promovați pensionari violenți...Apropo de ce prestația arbitrilor din meciul de handbal feminin Zalău-CSM a fost mai bună decât cea a arbitrilor din meciul aceleași ligi Zalău-Rapid

105675540815981
Vlad Valentin Stefan  •  17 Septembrie 2019, 06:41

Cel mai jenant sport pentru un barbat!

f111
f111  •  17 Septembrie 2019, 00:15

Oh, ce drama! Pe cine intereseaza oricum?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează