SPORTURI  »  VOLEI  »  GSP LIVE

VIDEO Șocant! Cea mai bună voleibalistă din istoria României, refuzată de Federație: “Mi-au zis clar” » Convocată de ministru pentru critici

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2019 19:08

Cristina Pîrv (46 de ani), cea mai bună jucătoare de volei din istoria României, a povestit în direct la GSP Live cum a fost refuzată de președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan, atunci când și-a oferit serviciile pentru a ajuta voleiul românesc. 

VEZI AICI DECLARAȚIILE CRISTINEI PÎRV DESPRE REFUZUL FRV

 

Pîrv, desemnată cea mai bună jucătoare din Europa la două turnee finale în anii 90, s-a întors în România în august 2018 după divorțul de Giba, brazilianul desemnat cel mai bun jucător de volei din toate timpurile.

Românca din Turda spune că l-a contactat pe Gheorghe Vișan, președintele FRV aflat în funcție de 15 ani:

“Federația mi-a spus categoric că nu are nevoie de serviciile mele pentru că eu nu am experiență în afară de cea de voleibalistă. Am niște ani în spate, niște experiențe trăite în cele mai bune campionate din lume. Am fost și manager la două echipe din Brazilia. Una a fost construită de mine, aveam antrenor fost campion olimpic, o jucătoare campioană olimpică.

Așa mi s-a spus, că nu au nevoie de mine. Am vorbit chiar cu domnul președinte Gheorghe Vișan, mai vorbeam cu el la telefon. I-am spus că m-am întors în România și că dacă are nevoie de serviciile mele, sunt dispusă să mă alătur.

Când m-au numit ambasadoare, am crezut că pot să fac ceva. Am crezut că mă voi duce la competiții, voi face ceva, voi face lobby și voi strânge legături. A spus: “Nu am nevoie de tine, mă descurc cu persoanele din federație”. Am zis: “Ok, ce pot să spun?!”.

Toți președinții din lumea asta își atrag lângă ei cei mai buni sportivi, ca imagine, să aducă sponsori. Eu vreau doar să ajut voleiul. Eu nu am venit să îi iau locul dânsului. Vreau doar ca voleiul să crească”.

 Pîrv a dezvăluit un episod petrecut în 2002, anul când România a fost prezentă la ultimul turneu final. Nemulțumită de condițiile de pregătire de la echipa națională, sportiva care juca atunci în Italia a dat un interviu în urma căreia a fost convocată la raport chiar de ministrul de atunci al Tineretului și Sportului, Georgiu Gingăraș:

 “În 2002, când am fost ultima dată la Mondiale, a ieșit în Adevărul o știre cu titlul: Pîrv declară că federația se uită cu fundul la noi!. M-a chemat atunci ministrul Sportului, domnul Gingăraș. Am zis atunci: “Wow, acum e acum”. M-a chemat și mi-a zis: “Cum se poate să declari așa ceva? Cum se poate?”.

I-am zis ce se întâmplă, că mentalitatea, pregătirea fizică, tactica, echipamentul, indemnizațiile nu erau în regulă. Afară, toată lumea vrea la națională, la noi nu. De ce? Era un motiv.

Când i-am spus, Gingăraș a zis: “Wow, dar nu vrei să vii președinte al federației?”. I-am zis că nu ăsta e obiectivul meu. Aveam fete bune, puteam să luăm o medalie la Europene, dar ne trebuiau antrenamente actualizate”.

Reporter: Îți pare rău că ai refuzat?

Pîrv: (Râde). Dacă am făcut-o, înseamnă că am fost convinsă că nu vreau treaba asta.

Reporter: Și acum mai ești convinsă? Înțelepciunea vine mai târziu.

Pîrv: Poate, poate. Nu știi melodia aia?”

Între timp, Gheorghe Vișan conduce acest sportul într-o manieră similară celei în care Mircea Sandu a condus Federația Română de Fotbal. În ultimul an, Gazeta Sporturilor a publicat două investigații despre relele tratamente asupra minorilor și despre pariurile din voleiul românesc, iar Vișan

 Toate episoadele cazului cu voleibaliștii minori abuzați de antrenor

Cazul tipsterului-voleibalist profesionist

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
kordell
kordell  •  22 Martie 2019, 02:46
Postat de Mihnea Ilie pe 21 Martie 2019, 16:58

Sa ne mai lase inteligenta asta...te mananca plosnitele in Brazilia...la propriu...

Crezi ca-s mai mari decat alea romanesti ?

1391972634181505
Adrian Popescu  •  21 Martie 2019, 20:48

1 Cam egocentrica doamna Parv....unii dintre noi care avem amintiri stim ca nu si- a incaput niciodata in pielea ei....totdeauna s- a visat cea mai frumoasa voleibalusta si cea mai buna.... 2Daca tu atat de valoroasa ai ajuns sa pleci din tara de adoptie si sa te intorci la Turda nu este in regula. Undeva este buba. Ori tipul ala este atat de tare de te- a alungat din tara ori esti falita....

1391972634181505
Adrian Popescu  •  21 Martie 2019, 20:40

@Mihnea a lu Ilie de ce nu te duci tu la namol la Techirghiol daca in Brazilia sunt plosnite

Vezi toate comentariile (4)
Comentează