SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele Challenge Cup!

FOTO CEV
FOTO CEV

Articol de - Publicat joi, 10 decembrie 2020 17:50 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 20:00

Campioana României, Volei Alba Blaj, le-a învins în turneul de la Sibiu pe Sanaya Libby`s La Laguna (Spania) și pe VK Prostějov (Cehia) cu același scor, 3-0. 

Deși era calificată în faza grupelor Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj a refuzat participarea în cea mai importantă competiție intercluburi din cauza pandemiei de coronavirus.

Echipa din inima Ardealului s-a înscris în Challenge Cup și a a devenit principala favorită la câștigarea trofeului. Blajul a eliminat printr-o dublă victorie cu 3-0, în șaisprezecimi, echipa elvețiană VBC Cheseaux. Confederația Europeană de Volei (CEV) a stabilit ca partidele din optimi și sferturi să se dispute în sistem turneu. Blajul a preluat organizarea la Sibiu.

Echipa lui Darko Zakoc a întâlnit miercuri seara pe Sanaya Libby`s La Laguna. Meciul s-a închiat în doar o oră și patru minute într-o partidă dominată clar de românce. Blajul s-a impus cu 3-0 (19, 10, 22). Principalele realizatoare au fost Jovana Kocici 14 puncte, alături de Ioana Baciu, Maja Aleksici și Bojana Milenkovici cu câte 12 fiecare.

În celălalt meci, VK Prostějov a câștigat prin neprezentare disputa cu portughezele de la AJM FC do Porto. Joi seara, în ”sferturi”, Volei Alba Blaj a câștigat clar și întâlnirea cu echipa cehă. A fost 3-0 (14, 14, 6) în doar 54 de minute. În semifinale, Blajul va întâlni, cel mai probabil, echipa maghiară Diamant Kaposvar. 

CSM Lugoj e și ea calificată în ”optimi”, în aceeași competiție. Timișorencele vor juca pe 16 decembrie cu Turkish Airlines Istanbul, dar în Spania, la Las Palmas.

FR Volei e în aer! De ce nu-și poate desfășura activitatea?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează