VOLEI  ·  CUPA ROMÂNIEI

Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște se vor înfrunta în finala Cupei României la volei feminin!

Ana Lazarevici sparge blocajul celor de la CSM București format din Irina Trușkina și Alexandra Sobo FOTO Raed Krishan
Ana Lazarevici sparge blocajul celor de la CSM București format din Irina Trușkina și Alexandra Sobo FOTO Raed Krishan

Articol de — Marti, 14 Mai

Volei Alba Blaj, deja campioană la volei feminin, s-a calificat și în finala Cupei României după ce a trecut cu 3-1 de rivala CSM București. Finala e miercuri, de la 17:00, cu CSM Târgoviște.

Volei Alba Blaj își continuă marșul triumfal în România, în acest sezon. După ce a câștigat al patrulea titlu de campioană, echipa ardeleană e gata pentru a face eventul. Volei Alba Blaj își continuă marșul triumfal în România, în acest sezon. După ce a câștigat al patrulea titlu de campioană, echipa ardeleană e gata pentru a face eventul. În Final Four-ul Cupei României, de la Alexandria, echipa pregătită de Darko Zakoci a trecut cu 3-1, în semifinale, de CSM București.

„Tigroaicele” nu au avut nicio șansă în fața unei formații care a arătat mai multă motivație și determinare. Blajul și-a adjudecat rapid primele două seturi, fără ca bucureștencele să dea semne că pot face față jocului adversarelor: 25-15, 25-17. În setul 3, trupa turcului Ferhat Akbaș a părut că și-a revenit. A și câștigat setul 25-20. A condus apoi în setul patru până pe final și părea că meciul se va prelungi. Ardelencele au închis însă meciul la 25-23, calificându-se în finală. 

Blajul a avut un„patrulater” extrem de solid cu Ioana Baciu (17 puncte), Sonja Newcombe (12), Nneka Onyejekwe (11) și Nadja Ninkovici (11), care au dominat jocul. De la CSM au ieșit în evidență Irina Trușkina (18 puncte) și Adelina Ungureanu (16). 

În prima semifinală, CSM Târgoviște nu a avut niciun fel de emoții cu CSM Lugoj: 3-0 (25-15, 25-15, 25-23). A fost un succes în care antrenorul bosniac Luka Valerijan, acum la Târgoviște, și-a învins fosta echipă și în care au ieșit în evidență Sara Klisura, Alexandra Trică și Jelena Alajbeg.Finala dintre Volai Alba Blaj și CSM Târgoviște se va juca azi, de la ora 17:00 (direct DigiSport). 

1 trofeual Cupei României au cele două finaliste de azi: Târgoviște în 2016 și Blaj în 2017

Comentarii (1)

Adrian Popescu  •  15 Mai 2019, 15:29

A se remarca lipsa apetitului ofensiv al echipei GSP referitor la nanii cheltuiti din buzunarele contribuabililor la Sectia Volei. In timp ce Sectia Handbal este nimicita din ordinul directorului Editorial din acelasi birou. A se remarca ca Sectia de Handbal detine cel mai bun sportiv din lume intr- un sport de echipa extrafotbal roman. Cristina Neagu

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:55 Tenis

Roland Garros

Eurosport
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Strasbourg

Digi 2
14:35 Ciclism

Turul Italiei

Eurosport
18:30 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Botoșani

Digi 1, Telekom 1, Look
18:45 Tenis, ATP

Turneul din Geneva

Eurosport
20:30 Fotbal, Liga 2

Universitatea Cluj - Sportul Snagov

Digi 1, Telekom 1, Look
Program TV complet

Liga 1

Play-off