SPORTURI  »  VOLEI  »  CHALLENGE CUP

Volei Alba Blaj, victorie în semifinalele Challenge Cup

Poza de bucurie Volei Alba Blaj FOTO CEV
Poza de bucurie Volei Alba Blaj FOTO CEV

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 19:43 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 21:09

Volei Alba Blaj e mare favorită la calificarea în finala Challenge Cup după 3-0 cu Diamant Kaposvar. Returul e pe 3 martie, în Ungaria.

Campioana României s-a impus cu 3-0 în prima manșă din semifinalele Challenge Cup, în meciul disputat miercuri seară, la Sibiu. Echipa pregătită de sârbul Darko Zakoci a reușită să se impună cu 25-13, 25-18, 25-16 în fața maghiarelor de la Diamant Kaposvar și e mare favorită la calificarea în finală.

Un singur set, al doilea a fost un pic mai echilibrat, româncele recuperând un handicap de 5 puncte luat de maghiare. În rest, a fost o prestație fără greșeală pentru Blaj care s-a impus într-o oră și trei minute de joc. Ioana Baciu a fost încă o dată principala realizatoare cu 16 puncte, urmată de rusoaica Irina Malkova cu 10, sârboaicele Maja Aleksici și Bojana Celici, tot cu câte 10 puncte.

Partida retur e programată la Kaposvar pe 3 martie, iar pentru calificarea în finală, Blajul are nevoie să câștige cel puțin două seturi. În cealaltă semifinale din Challenge Cup, a treia cupă valorică, se întâlnesc două echipe din Turcia: THY Istanbul și Yesilyurt Istanbul. Meciurile se joacă pe 2 și 3 martie. Volei Alba Blaj a jucat două finale în cupele europene, până acum, dar le-a pierdut pe ambele: Liga Campionilor în 2018 și CEV Cup în 2019.

Blajul și-a păstrat trofeul! A treia Cupă pentru ardelence

Un român candidat pentru Hall of Fame » Gabriel Cherebețiu este printre nominalizați

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează