SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Nadal s-a calificat în finală la Madrid, după o semifinală de 4 ore cu Djokovic

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 mai 2009 00:00

Spaniolul Rafael Nadal, nr. 1 mondial în clasamentul ATP, s-a calificat sâmbătă în finala turneului de la Madrid, după ce l-a eliminat pe sârbul Novac Djokovic, în urma unui meci care a durat 4 ore şi două minute, scor 3-6, 7-6 (5), 7-6 (9), informează site-ul competiţiei.

Djokovic s-a impus cu 6-3 în primul set şi a fost aproape de a-l adjudeca şi pe cel de-al doilea, însă Nadal a revenit şi a reuşit să egaleze meciul după ce s-a impus în tie-break.

Sârbul a avut conducerea şi în setul 3, când a condus  la un moment dat cu 3-1, însă până la urmă Nadal a revenit şi cei doi au mers apoi cap la cap, scorul devenind din nou 6-6.

În tie-break-ul final, Nadal a salvat 3 mingi de meci, a ratat una şi în final a câştigat fructificând cea de-a doua minge de meci a sa.

Atât Nadal, cât şi Djokovic au avut probleme musculare în acest meci, primul solicitând ajutorul doctorului în setul doi, în timp ce sârbul a avut nevoie de ajutor în ultimul set.

Nadal va juca în finală cu învingătorul din semifinala pe care o vor disputa argentinianul Juan Martin del Potro şi elveţianul Roger Federer.

NewsIn

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
 •  17 Mai 2009, 10:20

Ma simt privilegiat sa fi asistat la o asemnea partida, una dintre cele mai frumoase de anul acesta, alaturi de finala de la Australian Open. Djokovic a crescut foarte mult, are o tehnica foarte buna si, daca se va pune la punct dpdv fizic, il va dovedi cat de curand pe Nadal si pe zgura. Comentariile dl-ui Chican au fost desprinse dintr-un alt film, din pacate. Comentariile sale se preteaza mai degraba pentru mocirla fotbaului din Liga I...nu poate aspira la mai mult.

 •  17 Mai 2009, 08:00

Sa vedem ce se intampla azi la finala,....Rafael Nadal si Roger Federer inca odata,...VAMOS RAFA!

 •  17 Mai 2009, 00:47

exceptional meci!!! Djokovic e jucatorul meu favorit, dar nu pot sa nu ma inchin in fata ambitiei si puterii de munca iesite din comun ale acestui Nadal (si nu in ultimul rand a marelui sau talent). bravo pentru ambii jucatori care au facut cea mai tare partida de tenis posibila.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează