INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Masia - Academia de vedete a Barcelonei!

La Masia, Barcelona
La Masia, Barcelona

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 octombrie 2009 00:00

Masia este faimoasa academie a Barcelonei, o bază ce aminteşte de legendarul Milanello al trupei lui Silvio Berlusconi.

Cu toate acestea Masia este unică. A produs aproape jumătate din Campioana Europei. Barcelona se bazează foarte mult pe jucători din propria pepinieră, nu doar pe transferuri pe sume uriaşe cum a fost cel al lui Zlatan Ibrahimovici.

Lionel Messi, Xavi, Iniesta sau Carles Puyol, toţi sînt crescuţi în Masia. Nu doar Barcelona se bucură de aportul jucătorilor produşi de Masia. Pepe Reina, Cesc Fabregas sau Mikel Arteta sînt doar cîţiva dintre jucătorii crescuţi.

Johan Cruyff este creatorul acestei baze extraordinare, olandezul fiind un specialist al creşterii tinerilor talente. Însuşi Josep Guardiola a debutat la Barcelona după ce a crescut la Masia, la fel şi secunzii săi. Obiectivul catalanilor e ca echipa lor să fie formată 50% din jucători de la Masia, în curînd acest procent ar putea fi ridicat la 60%.

Sursă: ft.com

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
grozbi
grozbi  •  25 Octombrie 2009, 18:33

Cruiff a jucat ultimul sezon pentru Barça în ediţia de campionat 77-78 şi s-a întors ca antrenor în mai 1988. Baza a fost inaugurată pe 23 octombrie 1978 la propunerea lui Jaume Amat, responsabil de sectorul juvenil al clubului în acea perioadă. Cât despre cum s-a scris acest articol (googletranslate?) haideţi să revedem fractura logică din ultima frază.

mepyy
mepyy  •  25 Octombrie 2009, 13:28

Vrei sa castigii premii ? Telefoane , Laptopuri , etc ? Intra si tu pe punct COM , alegi produsul strangi punctele necesare si apoi il cumperi cu punctele stranse. AI nevoie de o invitatie pentru CONT , asa ca da-mi add la id-ul mepyy_pch , si iti trimit eu. GRABESTE-TE !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează