SPORTURI  »  CICLISM  »  DEZVĂLUIRE

Un fost mare campion mărturiseşte: ”Pe vremea mea nu se obţinea o mare performanţă fără doping” :S

Jan Ullrich își recunoaște greșelile trecutului
Jan Ullrich își recunoaște greșelile trecutului

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 iulie 2012 09:14

A cîştigat Turul Franţei în 1997. Devenea atunci primul şi singurul ciclist german triumfător în ”Marea Buclă”, unde a obţinut şi 5 locuri 2. Apoi a cucerit Turul Spaniei, în 1999, şi aurul olimpic, un an mai tîrziu. În 2006 a fost prins cu mîţa-n sac: implicat într-un scandal de dopaj, Operacion Puerto, a fost exclus din Turul Franţei, iar probele au făcut ca să fie suspendat şi să-i fie anulate toate succesele obţinute după 2005.

El este Jan Ullrich. A ajuns la 40 de ani şi are forţa să recunoască marea boală a ciclismului: utilizarea substanţelor interzise. Intervievat de agenţia ”DPA”, el a spus pe şleau: ”Pe vremea mea nu se obţinea o mare performanţă fără doping. Acest lucru este valabil şi în cazul meu”.

”Am comis greşeli şi am plătit pentru ele”, a mai zis Ullrich, însă ”dacă ar fi să întorc timpul înapoi, aş proceda la fel. Însă totul e trecut. Ceea ce sper din toată inima este să fie mai curat ciclismul de acum faţă de cel din epoca mea. Cred că se poate, am încredere”.

Scandalul de dopaj l-a afectat serios. De ruşine, Jan a evitat o bună vreme ochii lumii, trăind retras cu familia în oraşul elveţian Scherzingen. De cîtva timp, a reînceput să reapară public. Se implică în proiecte sociale şi în organizarea de evenimente sportive locale. Ceea ce-l ajută să prindă curaj să privească iar oamenii în faţă fără să roşească.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (7)
budur
budur  •  08 Iulie 2012, 12:38

macar neamtul a recunoscut ,pe cand altii tac ca hotul in porumb

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  08 Iulie 2012, 05:27

Neamtul ramane un mare campion ...chiar daca drogurile luate de american au fost mai bune decat drogurile luate de el .

ulle
ulle  •  07 Iulie 2012, 19:50
Postat de catzulinho pe 07 Iulie 2012, 15:57

E frustrant sa descoperi cazuri de genul, e frustrant sa te impaci cu ideea ca evenimente pe care tu le considerai colosale, sa aibe aceasta calitate doar pt ca s-au comis ilegalitati, infractiuni etc. Cum mai pot considera eu un om, o echipa, valoroasa cand stiu ca a ajuns sa fie evaluata asa prin performante TRUCATE ? Cum sa lauzi titlul Juventus-ului cand au aparut atatea in Italia dupa campionatul asta (plus vechea experienta Juventus), experienta Steaua, CFR, e trist dar viata merge inainte, poate ca tocmai asta face lucrurile mai interesante: ne impartim... PS: Se pare ca a incalca toate regulile face ca jocul sa fie mai interesant, din pacate, "regula" asta functioneaza

Nu poti lauda titlul castigat de Juve, dar o poti lauda pe ma-ta ca ia 3 poule in gura concomitent.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează