FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - MOLDE, JOI, 22:05, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bacăul a apelat la UEFA ca să recupereze 800.000 € de la Becali: ”Pedepsiţi Steaua!”

Articol de - Publicat miercuri, 24 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 24 octombrie 2012 10:41

Moldovenii cred că Sandu protejează clubul din Ghencea, întîrziind să aplice decizia TAS care le-a dat dreptate în ”cazul Baciu”


Sechelariu l-a pîrît pe Becali la UEFA, nemulţumit de cum a tratat FRF hotărîrea luată de Tribunalul Sportiv de la Lausanne în cazul lui Eugen Baciu. Bacăul a trimis un fax la Federaţia europeană, cu decizia dată de TAS, şi a solicitat ajutor: ei vor ca UEFA să-i oprească Stelei 800.000 de euro din premiile pentru participarea în Europa League sau să ţină cont de datoria roş-albaştrilor în următorul proces de licenţiere, pentru stagiunea viitoare.

TAS le-a dat dreptate băcăuanilor în iulie, stabilind că Steaua le e datoare cu 800.000 de euro, şi de atunci moldovenii s-au rugat de FRF să-l oblige pe Becali să plătească. "Am făcut o ultimă adresă către FRF. Ea trebuie să aplice decizia TAS, dar ni s-a spus că trebuie să se întrunească un Comitet Executiv. Cineva din FRF îl protejează pe Gigi!", a reacţionat în urmă cu o săptămînă preşedintele Bacăului, fostul fotbalist Daniel Scînteie. Ca s-o preseze suplimentar pe Steaua, el a continuat demersul sesizînd UEFA.

Forul european le-a şi răspuns celor de la Bacău: "Vom analiza corespondenţa voastră şi, dacă va fi cazul, Departamentul de Control Financiar va lua măsurile necesare!". E vorba exact despre acelaşi departament care a anunţat recent că a blocat banii care li se cuveneau Rapidului, lui Dinamo şi Vasluiului, din cauza unor datorii ale acestor cluburi. Steaua are de primit, cu totul, 5 milioane de euro pentru participarea în acest sezon din Europa League şi suma poate deveni mai mare dacă echipa se califică din faza grupelor.

Se apără în civil
"TAS e un tribunal corupt", a comentat Becali după ce instituţia din Elveţia a luat decizia prin care-l obliga să plătească 800.000 de euro Bacăului. Acum, el susţine că nu se simte protejat de Mircea Sandu: "Am vorbit cu preşedintele FRF şi i-am explicat că şi eu vreau să se întrunească un Comitet Executiv şi să aplice decizia TAS, fiindcă apoi o să merg într-un tribunal civil să-mi caut dreptatea. Şi o să cîştig în civil anularea acestei datorii!".

Contract făcut la poker
Scandalul Becali-Sechelariu pentru bani a fost provocat de o clauză din actul de transfer al lui Baciu ce a fost întocmit în 2005. "Jucam poker în timp ce avocaţii lucrau la contracte şi Sechelariu a zis să scriem că dacă Baciu devine liber din cauza Stelei, eu trebuie să-i dau 800.000. Şi eu i-am spus avocatului: «Bine, mă, trece că din orice motiv devine liber, nu neapărat din vina mea!». Şi a scris aşa, dar nu mă aşteptam să ajungem pînă aici". Baciu a devenit liber după ce a jucat în Ghencea 7 ani. Imediat, Bacăul s-a adresat instanţelor şi a cerut cei 800.000 de euro, iar fotbalistul a semnat tocmai cu gruparea lui Sechelariu şi apoi a mers în Elveţia, unde a depus mărturie împotriva Stelei.

Citește și:

Horațiu Moldovan, decizie-șoc: „Vreau să plec de la Atletico Madrid!”
Nationala
Horațiu Moldovan, decizie-șoc: „Vreau să plec de la Atletico Madrid!”
Scouterii l-au analizat pe Darius Olaru: „Are 3 minusuri”
Superliga
Scouterii l-au analizat pe Darius Olaru: „Are 3 minusuri”
Întâlnire de gradul ZERO! Ultrașii pregătesc „Legea suporterilor” ca alternativă pentru „Legea lui Mitică”
Superliga
Întâlnire de gradul ZERO! Ultrașii pregătesc „Legea suporterilor” ca alternativă pentru „Legea lui Mitică”

„Băi Ianis bă, ăsta e caracter?!” » Sosirea naționalei i-a lăsat cu gust amar pe românii adunați la Wurzburg: „V-au luat banii mințile!”

Expulzat din Franța, desconsiderat de echipa unde a crescut, un fotbalist al naționalei României este vânat să ajungă în Ligue 1 sau în Serie A: „Regula Under 21 l-a făcut mare”


Comentarii (50)
hofer
hofer  •  04 Noiembrie 2012, 12:07

Becali este un escroc, asa vrea sa faca acum si cu Tanase ca cei de la Arges sa nu primeasca nimic. Asta a spuso chiar el. Cine face afaceri cu un escroc trebuie sa se astepte la asa ceva. Singur vinovat. Becalis sant oameni fara caracter.

andreicurpan94
andreicurpan94  •  27 Octombrie 2012, 16:23

Da Gigele bani la Bacau!!

utaaradan
utaaradan  •  24 Octombrie 2012, 20:07
Postat de right_wing_resistance_romania pe 24 Octombrie 2012, 14:52

Bacaul nu mai are cum sa castige acest caz. Ei si-au taiat singuri craca de sub picioare. Regulile din Romania sunt obligatorii si suverane oricarei legi internationale sau ale unei federatii . FCM Bacau a dus in la TAS un dosar instrumentat in civil, acolo unde Steaua avea dreptate. Pentru cine are o doza de drept in el....acest proces este pierdut din start, iar Steaua nu trebuie sa faca decat sa atace in Civil decizia TAS . Avand in vedere ca exista deja o decizie in civil care trebuia atacata de moldoveni si nu a fost...Steaua castiga .

confunzi UEFA, cu Romania...

Vezi toate comentariile (50)
Comentează